GOTT NYTT 2009!

Halloj!

Jo den 23/12 firade Nicke o jag 6 år tillsammans = ) Höll nästan på att glömma det men Nicke kom på det senare samma dag : P Och vi trodde faktiskt det var 7 år, ingen koll här inte ha ha! Vi har faktiskt missat alldeles att notera nånstans när vi blev ihop! Alltså vilket år hihi.

Bakade ju bröd i sista minuten, kvällen innan julafton. Å suck vilket rabalder!! Det bokstavligen brann i knutarna! Ugnf_n tog eld!!! Eller rättare sagt brödet! Jag höll på att skita knäck :-( Den är inte rolig, litar inte alls på den. Måste ha stenkoll varje gång man ska använda den. Inge kul. Vi ska försöka byta ut den så fort vi har sparat lite.

Fann fina vinglas igår på rea : ) Annars har det inte blivit så mycket mer fynd. Å lika bra är det. Längtar så in i norden tills man börjar jobba och inkomstchecken är betydligt större än vad den varit det senaste året! Det kommer kännas gott! Så man kan börja spara igen, det var längesen. Tur att vi fick presentkort på Ikea i julklapp. Är ju lite småsaker som behövs.

Har spenderat dagen hos min mamma o pappa medan Nicklas jobbar. Theo gubben har inte velat vara ute på hela dagen stackarn! Var än man går hör man de där sabla smällarna! Blir förbannad!!! Tycker så synd om hundarna, ja och även vissa människor som är skotträdda! Jag tycker det borde vara FÖRBJUDET! Åtminstone till 12-slaget! Då kan det väl få smällas men endast då!! Fick bära han till bilen när vi skulle åka hem. Sen när vi kom hem vågade han ställa sig o göra ifrån sig, ja han stod säkert 1 minut på en fläck, han som hållt sig hela dan. Lillgubben våran! Vi funderar fortfarande ang morgondagen ifall vi ändå ska dra till stugan där det säkert är mycket lugnare.

        
                

                                        GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR JAG ER ALLA!!!

Hoppas ni får ett fint sådant!
SKÅL! Och ta det lugnt med champagnen :D


Ett helt år till ända!

Goderkväll!

Ja snart är det ett nytt år. Fasen vad det går fort. Undrar vad det nya kommer utvisa = /

Man ska tillbaka till jobbet, Elliot ska börja på dagis. Ja mer vet jag inte....än. Men det räcker ha ha.

Igår fyllde man år och jag fick en behövlig sovmorgon! Nicke tog pojkarna upp till stugan på fm. På em kom nära o kära på fika och jag fick jättefina presenter! TACK och BOCK alla!!
Jonas & Helene kom även med dessa, skitsnygga!

                

Nicklas gav mig ett jättesnyggt armband! Tack o puss!

                 

Sedan for vi med småpojkarna till farmor o farfar där de skulle spendera natten medans mamma o pappa gick på Tandoori och åt supergod mat! Tanken var att vi skulle kolla in nån film senare men det blev så att vi städade "gästrummet" som stått och grott ända sen vi flyttat in. Tömde det på saker och står nu klart för lite möblemang : ) En bäddsoffa och bord är tänkt.

Imorse var det skönt med ännu en sovmorgon! Och har inte gjort någe större knop under dagen. När eftermiddagen kom spratt det i kroppen av längtan efter våra grabbar så då hämtade vi upp dem.

Nyår kommer firas hemma. Blir väl nån god middag och en film kanske. Theo är ju så rädd för smällare så han kommer få det jobbigt stackarn = ( Sprang just in här under mina ben nu då han hörde nån smälla ute. Jag tycker det är rätt onödigt med dessa smällare som mest bara låter o skadar massa fingrar o annat, usch!!

Imorgon drar Nicke o hämtar en beg bilbarnsstol som vi sett på Blocket. Behöver ju en till i den andra bilen då jag börjar jobba o måste ha bil och så även Nicke. Sedan blir det en träff med B på stan för lite reafynd kanske :D Vinglas är prio nummer ett!


ADJÖ : - )



Julafton!

Så var julen förbi! Lugn och fin var den = ) På morgonen tände vi granen o öppnade lite klappar. Elliot blev storförtjust i sitt piano han fick av oss. Theo fick en pippi som han mest låg bredvid.

                  

                 


Björn och vi åt julmaten hos mina föräldrar och en lite ovanlig tomte kom med några paket (fan tog inge kort på han men han var häftig med röda solbrillor och en ren i släptåg i form av en leksakshund i koppel ha ha ha ha, inte klokt!) Vi valde bort den egentliga masken som var tänkt då både Theo o Ellioten blev lite skrajsen för den.

"Who`s the man behind the mask?"

                  

Som nämnts tidigare så är ju Elliot besatt av dammmsugare! Så självklart fick han sin egna lilla dammsugare i julklapp! Han satte klorna i den på en gång min lilla städnisse he he he bådar gott det här!!

                  

Här poserar vår jättefina lilla julvovve Theo fint framför kameran i julhalsduk!

                  

                      

                      

Sedan for vi vidare till svärfar-och mor! Där fikades det o även dit dök tomten upp....dubbelt upp! Öh....inte värst så vackra masker där heller.....man hoppade själv till lite vid första åsynen hahahaha........ Tokiga ena...

                   

Massa klappar delades ut. Elliot fick b la varma ullstrumpor av tomten, här i farmors knä.

                  
 Han fick även bl a hjälm o en lampa av Jonas o Helenè och en cd spelare o en lekmatta av farmor o farfar o en massa mer!

Lite plink på pianot hanns också med mellan varven : ) Här i farbror Jonas knä.

                   

                       

                                                                

                                                      God fortsättning alla!

Här går E stolt runt med sin gula dammsugare :D

                   

Tusen tack alla för alla jättefina julklappar!!! Imorgon blir det lite fika här sen följer Elliot & Theo med farmor o farfar hem och sover över där då Nicke o jag drar ut o käkar på restaurang. Ska bli gott!

Hare bra!

Heeeeeeeeeej!


                                                                     




GOD JUL!

                                               


                                                        GOD JUL PÅ ER ALLA!



                                      

                                                 


Dopparedan på intåg

Då stundar snart juletid! Det är så mysigt med snön, mörkret o ljusen.  Häromdagen gjorde jag ett eget, väldigt enkelt, komponerat ljusfat som blev såhär;

               

Passade fint på bordet.

Det är synd att man inte hinner blogga lite oftare för mitt minne sviker mig varje gång en vecka går. Jag kommer fan inte ihåg vad jag gjort! Ja inte allt iaf. Igår kom brorsan o tjejen på besök o lunchade med mig o Ellioten sedan på kvällen dök M & D upp o vi grävde oss bland massa gotta och snackade loss : ) Elliot var som Duracellkaninen! Uppskruvad o gick inte att stoppa! Han var överallt, klängde på M & D, hoppade i soffan, sprang runt med kaka i högsta hugg hahaha. Hade inte ens tid att dricka välling innan läggdags. Då tror jag man har som roligast när den annars brukar vara favoriten på hela dagen!! Men till slut somnade han som en stock!

Farfar kom å hämtade Theo på em. Elliot blev skitglad! Alltid lika roligt när farfar kommer! Men desto mindre roligt när han går. Strax efter skulle brorsan åka o då kom krokodiltårarna! Hua, det var jobbigt.

                                     

Nuförtiden tycker E väldigt mycket om att få låna pappas Ipod med hörlurar o lyssna o digga!

               

Lady Ga Ga:s Let`s dance poppar mest i dem där!

I fredags var jag bort en sväng på jobbet o tackade av Ida som jobbat för mig. Börjar kännas lite nu. Räknar ner dagarna. Fick även en liten julgåva av chefen. Duschcreme o bodybutter från Body shop. Luktar förjäkla gött!! Blir nog en stående favorit!

Sen på kvällen var jag på 50års firande av min ena kollega, kul! Mycket gott att äta o mycket skratt o flams.

Annars har veckan kantats promenader, hälsat på hos E:s farmor & farfar resp mormor & morfar. Tog en kvällsfika på Barista utan barn, det var faktiskt riktigt skönt! Bakade mandelkakor igår.

                                                    

Idag blir det en em hos mormor, tar med pulkan å ut å åker i finvädret.

Ha en härlig söndag!






Granar, hjärtan, stjärnor.......

Idag blev det pepparkaksbak! Så julbaket börjar röra på sig : )

Här är Elliot beredd iklädd ett gulligt matchande förkläde! Lillgubben har haft lite otur hela dagen. Ramlat och fått sig några törn och horn i pannan = ( Då är nappen trogen tröst!

                

Han fick sig en kavel och deg men kaveln användes till att vifta o banka med och degen var ju mjuk o luktade gott så den slank såklart fort ner i kistan! Mumsigt!

                                        
                                      

Lillgubben panna kantas av sår och bulor. Och kvar är pricken på ena kinden ända sen i somras!! Kan inte förstå varför den inte går bort! Först var det ett myggbett men det har suttit ihärdigt där och försvinner inte o den blossar upp ibland.....konstigt.

Morbror Figge var o hälsade på och då passade vi på att ta en promenad och Elliot åkte pulka!

                      

Vi vet inte vad han tyckte om det, såg mest ut att sitta o fundera på vad som försigick kanske. Inte en min visades på hela rundan :D Fällen skulle han sitta på men då gick inte det lilla bältet runt han så den fick ligga på istället.
Alla dagens olyckor tog nog musten ur han stackarn!

Igår var Nicke på julfest och jag var till min mamma o pappa o käkade hur god mat som helst! Storknade! Figge kom o vi tittade på gamla inspelade filmer sen vi var små ha ha o fick nostalgitrippar! Kul : ]  Men som tur var så var man inte med på så mycket, o när man var det så såg man inte så jäkla glad ut. Var nog en riktig muntergök som  tonåring. Stöddig o stor i käften ha ha ha. Mina bröder däremot var ena pajaser!

Nä nu måste jag kolla om jag hittar någe enkelt recept på potatissallad som jag ska göra till julfesten. Vi blir mer än 10 familjer!! Fan inte klarar jag av att göra till så många, det blir kanske köpt iallafall =P eller hälften hälften..........

Vi ses imorgon tjejer o kidz!

Slumra zzzzzött!


Snöyra!

Då faller snön igen! Nog är det fint med snö, blir ju lite ljusare men desto mindre roligare att köra i när den yrar runt = / Var en snabbis till Ikea för att inhandla lite säkerhetsgrejer då lille mannen här hemma börjar pilla o dra i allt! Fann innan det ett par svarta varma stövlar som jag fick för halva reapriset då det var en liten fläck på ena.....som nu knappt syns hehehe, men ändå. Kul att fynda rejält : )

Idag hade vi besök av H o hennes R på 2,5 år, jättekul att de kom förbi! Elliot tyckte nog det var skoj att ha en kompis här hemma o ville visa sitt nya rum;
 

                

En ny hylla och nya fina gardiner har han fått och den fina dockvagnen har pappa Nicke haft som liten =D

Sen tröck jag o Nicke i oss en pizza, orkade inte tillaga nåt riktigt, och Elliot ville ju såklart också ha. Förstår han, inge kul att sitta o käka annan mat när mamma o pappa äter någe gott med händerna.

Här är matbordslampan vi hängt upp. Det syns kanske inte riktigt på bilden men den är turkos. Ville ha en ljus  lampa så vi valde den.

                

Även en hylla i vardagsrummet har satts upp men den är ännu tom.

Nä nu ska det krypas upp i soffan tätt ihop med en mjuk krullig liten vovve : ]

Kram på er!


"My walking little man"

Jo nu har jag en gåendes o springandes liten herre här hemma : ) Han vill inte göra nåt annat...han vill bara gå hela tiden, han är så stolt att han kan! Å mamma Eva med!  Han går runt runt i lägenheten, bär saker, når saker, lägger saker på ställen som man knappt tittar åt så man får leta som en galning ha ha. 

                                   

Idag var vi på Ö. f. Så jäkla synd om de ska ta bort den, (beslut tas om en vecka) det ger faktiskt lite i utbyte när man går dit och träffar andra barn o föräldrar, leker, samtalar. Man träffar olika hela tiden, det har varit skoj. Så trist att de ska snåla in på barns behov, grrrrr. Elliot har stormtrivits. Lekt o skuttat runt som sjutton =D Även om han börjar dagis sen så är det en förlust för framtiden. Nästa vecka ska vi ha julfest o avslutning, ska iaf bli kul!

Nu har vi köpt bokhyllor till vardagsrum o Elliots rum så nu ska de upp, skönt. Kanske några fyllda kartonger försvinner. Har glömt vad det är i dem!!! Alltså saknas de sakerna inte! Jo nån innehåller fotografier, de vill jag ha! Matbordslampan har kommit upp, blev jättefint! Kan visa en bild på det imorgon.

Tänkte ha en liten bakdag idag men den satans ugnen är inte att lita på = ( Gjorde kolakakor men hälften fick slängas då ena sidan inte blev klar, i mitten blev det bra, åt andra sidan brändes de! Ahhh blir tokig. Vill byta ut alla vitvaror o spisen. Men det kostar en hel del så det får det sparas till ett tag först.

Ikväll hade vi besök av farmor o farfar. Trevligt med sällskap! Elliot o Theo blev skitglada, sprang emot dem. Fikades o surrades.

Igår traskade jag genom stan med broder. Jag o Ellioten ska ju baka så kavel införskaffades. Sedan fann jag några fina linnen o tights. Skönt att gå i hemma. När vi hade kollat klart tog vi en kaffe o på väg därifrån märkte jag att allt jag hade köpt var borta!! Panik! Jag hade glömt den stora kassen med allt nånstans men vart??? Panik! Som tur var fann jag den i en affär där de hade tagit hand om den = )) Hur vimsig får man bli??? Redan! I unga dar : P

Lämnar er med en bild på en vig Elliot & en tokmorbror! Ajöss!

                


Julmarknad

Längesedan nu!

Är ganska intensivt nu med att få i ordning i alla rum ihop med julstök så tiden är knapp att hinna sítta och blogga men försöker iaf : )

Idag var jag med mamma på Norra Bergets julmarknad. Det är en stående tradition för oss  och lika mysigt var det i år! Köpte blåbärsglögg, saffransvaniljbullar till Nicke o jag fann STORA "bollar", ätbara sådana hihi. Vid ett stånd hade de massa olika; pistagebollar, 88:an ( chokladboll med nötter på ), arraksbollar m fl, i dubbla storlekar! Köpte dessa tre iaf så man har nåt att snaska på i veckan när man inte har kommit igång med någe bak än. Har endast smakat på pistagen, den var sådär, lite väl söt i smaken men ok.

                

Igår var det Ikeabesök ( jag vet, man ska Inte åka på en lördag för det gör alla andra också men ibland knövlar man ihop den tanken å kastar iväg den och drar ändå o armbågas o står tjugoelva timmar i kö.......) men det vi prompt behövde mest fanns ju såklart inte, synd. Men lite inhandlades och lite impulsshoppades; gardiner till Elliotens rum, lampskärmar som inte passade med lampfötterna vi har, suck, matbordslampa, hallampa, ljus, en gran o pynt. Å pyntning är vad vi gjort ikväll. Jag och Elliot tog fram granen o klädde den.....eller ja jag gjorde det. Elliot han gick faktiskt bara runt granen hela tiden. Ja han fattade galoppen på en gång med dans kring granen ha ha ha, utan att vi har gjort det förut. Såhär blev den till utstyrseln iaf!

                 

Mmm jag fick snabbt ändra min pyntstrategi då Elliot gick och drog i kulorna så hela grannen höll på att falla så därav inget pynt längst ner = ) Klåfingernisse där!

Vi dekorerade balkongen med denna fina stora stjärna, blev jättemysigt!

               

Så nu har man infunnit lite julmysighet, nu återstår bara göra färdigt julklappsköpen och bröd-och kakbaket.

Hann även med ett biobesök igår; "Twilight". Ganska bra film med en väldigt fin kille i huvudrollen, ingen aning vad han heter okänd för mig, men ögongodis var han hehe!!

Min lilla fisunge har fått nya intressen iom flytten, b la att tömma alla kökslådor på saker ( inte bra, MÅSTE sätta spärr på lådorna NU! ). Här har han hittat alla påsklämmor tidigt en morgon!

  Kolla in frillan!

 "Tagen på bar gärning!"

 Hm kan ju vara ett sätt att lära sig alla färger kanske.....

En dag när husse gick iväg började en liten svart lurvig kille storgråta! Han sprang genast och tittade vart husse möjligen tagit vägen.

 "Var e du?"

 Snyft snyft

Ja han är så hussekär minsann, matte duger bara ibland : D

Imorgon blir det åter Ikea för att handla några saker som kommit in, sen en fikapaus tillsammans med mammorna och barnen o D! På kvällen kommer vi och grattar M som fyller år!

Ha en mysig andra advent!






Inte alltid toppen.....

en sån dag var det idag, suck = ( Trött, frustrerad, stress, inget tålamod.  Ja allt i kombination. Vet, låter inte bra. Vill mer är man kanske kan. Grejen är att man får ju så jäkla dåligt samvete när man vet att man inte låter trevlig, inte ger uppmärksamhet o bara klagar. Fast den enda jag klagar på är mig själv, skulle aldrig klaga på nån annan! (Ja förutom Nicklas då stackarn som kan komma i skottlinjen, men inte på samma sätt!)

Ibland klarar inte ens psyke av nästan nånting. Man ger upp. Vissa dagar är tunga men man försöker hålla ihop. Idag var det småsaker som att varva mellan barn o hund själv när Nicke jobbar. Egentligen hatar jag att beklaga mig, man har det ju bättre än vad säkert många andra har men det är lätt till att göra det. Fast ibland kanske man måste få säga precis som man tycker.

Man vill vara där för både Elliot o Theo men svårt när man vet att ens barn tar upp den mesta av tiden. När E är hack i häl efter en, hänger i byxbenet o bits o ingenting är bra. Frustration! När man ska ut med hund o barn o man måste först hämta vagnen i garaget längst bort i huslängan med barn på arm o hund i koppel. (Vagn får ej stå i trappen, grrrr!) Sen in med den igen i garaget efter promenadens slut, in o upp för trapporna till 3:e vån. Å så upprepas det några gånger, flämt. Får man inte god kondition av detta då vet inte jag! Men Ellioten kommer ju gå snart så då blir det lite lättare = )

Försökte ta kort på Elliot iförd tomtemössa (dags för julkort!). Men det tycktes Inte om! Mössan for av fortare än jag hann blinka! Mutade med kex men då blev vi alldeles geggig. Tog fram ett blockljus han fick leka med men han tyckte bara om att rulla den på golvet så då var han inte still, pust. Så efter några försök gav jag upp. Såhär såg de ut;

                      
                                      

Ha ha ha han är ju för rolig alltså min snos!! Min älskade lilla skrutt!

Jag vet att det blir Så jobbigt som man gör det till men..... ibland är det ändå svårt. Imorgon är en annan dag som Christer Björkman sjöng och förhoppningsvis en bättre o gladare sådan : ) Ska strosa lite på stan alldeles själv o hitta nya stjärnor att ha i fönstren (råkade ha sönder dem, en annan historia). Och hitta en lite större stjärna att ha på balkongen, tycker det är så fint! Hoppas ni hade en mysig första advent!

Må så gott!

RSS 2.0