Nu vankas det snart......

SEMESTER!

Och det ska bli såå skönt! Tänk som man väntar på denna tid när man inte behöver passa några tider, bestämma själv vad man vill göra av dagen, vara med sina närmaste, lata sig, resa, göra sånt man annars inte hinner med. Den börjar egentligen på måndag men tar ut den i förskott med lite föräldraledighet.

Röran är nu tom. Bara ett skal. Det känns konstigt men som sagt så var man rätt inställd och förberedd på ett slut. Till hösten väntar nya utmaningar. Ska gå kursen "Att utveckla förskolan inifrån". Blir intressant!

lördag är det en stor dag för bröderna Nordin då vi välkomnar dem över till 30 strecket! hehe..... Stor fest blir det hela dagen med massa folk och massa maaat! Det ska hinnas göra pajer till höger & vänster + annat. Ska bli väldans roligt och vädret ska ju bli mer än lovande med sol och värme så vi kan svettas hela dagen! :-)

Sommaren är här med dunder & brak och lite sommarfint har gjorts på lilla balkongen.

  


Idag kom vår beställda kyl & frys! På tiden, vi har dragit ut på det ända sen vi flyttade in. De gamla var ju....ja jättegamla och höll på förfalla. Det blev inga "flashiga" utan helt vanliga vita. Vi ville inte satsa i några dyra ena då vi inte tänkt bo kvar här i åratal! Men nytt behövdes ändå. Annars tycker jag svarta "vitvaror" är skitsnyggt!



Fin stor magnet att ha på kylskåpet!


Men fy f.. vad jag led med grabbarna som bar upp dessa tunga upp för alla trappor till 3:e våningen ( det finns ju tyvärr ingen hiss i huset )!! Jäklar vad de kämpade. Och så bar de ner de gamla också. Oj oj.. vilket slitgöra!! Å inte kunde man på någe vis hjälpa dem. När de var klara berömde jag dem och tackade dem till tusen. De var guld värda efteråt.

På fredag har vi after work och jag hoppas jag orkar delta mellan all matlagning. Vill verkligen!

När jag hämtade Ellioten på dagis idag berättade jag för han att nu har vi sommarlov och är ledig länge. 

-"Vad vill du göra när du är ledig?" frågade jag.

- "BADA!!!" svarade lillfisen. = ) Å vi som har så nära till Kubenbadet, smidigt! Vår lille E skulle nog kunna bada varje dag ; )


Hej å hå, till sängen vi nu gå!

Godnatt!







 




Midsommarfirande!






Vackra Ljustorp!


Medans Nicklas hämtade upp Vera samt sin farmor & farfar och drog upp till Nordanede över dagen, packade Elliot och jag kappsäcken och begav oss, tillsammans med mina föräldrar, till Ljustorp. Solen sken och vädret såg mer än lovande ut!

Vi stannade först till vid Ljustorps blommor för att finna en fin blomma att pryda mormor och morfars grav med. Sedan for vi till kyrkogården och planterade den. Elliot fick äran att vattna graven och han var så nöjd : ) Det var första gången han var där, och ett litet mindre bra samvete satt på min ena axel då det var åratal sedan jag besökte platsen = (
Men fint var det och goda minnen sköljde över mig, hur det var när jag var med min mormor & morfar.

   



Sedan styrde vi raka vägen till farbrors stuga. Hungriga som vi var tog vi oss en fika och lekte lite under tiden grillen började bli varm.


   


Till slut var det grillat m tillbehör på menyn!


   

Tyvärr hade vi inte vädergudarna på vår sida, som hos de flesta har jag hört. Men lika glad kan man vara för det :-)




Min kärlek ♥



Kvällsmys




På lördagen tog jag & Elliot en härlig morgonpromenix till badplatsen. Tyvärr hade ingen brygga anlagts, som vi hade hoppats på.





Solens strilande strålar i skogsbrynet. Sagolikt!


Innan vi åkte hem för kvällen hann det lekas lite till och hjälpa morfar med krattningen. Vår hjälpsamma lille skrutt! Nu är det "Jag kan!" för hela slanten ; )

 


Det var våran midsommar!

So long!






Somrigt!

Dofter & smaker av olika slag....




En fin gåva! Tusen tack! Hur sommarfräsch kommer man inte bli nu ; )




Mmmmmm..... Ingen sommar utan jordgubbar!




Uppskattad gest av chefen, en vacker bukett!

Imorgon stängs Röran och det är med blandade känslor. Kommer bli en tung dag med många avsked, dock inte för gott hoppas jag! Tårar har kommit o gått under dagen. Men ser ändå fram emot en utveckling på olika sätt. Ny arbetsplats med nya kollegor. Nya synsätt och inspiratörer.

Midsommar kommer firas på skilda håll i år. Nicke tillbringar den i Nordanede med sin familj och släkt. Jag & Ellioten åker till Ljustorp där mamma o pappa lånar farbrors stuga. Ska bli skönt att få vara ute, strosa i naturen, grilla gott och bara vara!

Hoppas ni alla får en fin midsommar!


Vemod....

Står inför en jobbig vecka som kommer leda till mycken tårar....

Som jag nämnt förut så stängs Röran för gott ; ( Den lilla familjära förskolan där jag har lärt mig som mest under min yrkesverksamma tid, där jag har haft som roligast, med mina underbara kollegor som stått vid ens sida och som har inspirerat mig, och alla barnen som man fått äran att rå om och dela med sig av sina värderingar. Kommer sakna allt & alla nå otroligt! 

Sitter just nu och lyssnar till Sarah Dawn Finers fina kärlekssång på tv, vilken underbar text. Berör en väldigt djupt! Det finaste jag hört på länge : ) Ögonen tåras...


  
                               

Frisörbesök & Boklok!

Äntligen har jag tagit mig för och varit hos frisören! Blev klippning & färgning, och är såå nöjd! Till Hårstudion kommer jag garanterat återkomma :-) Trevliga frisörskor (en av dem en förälder till barn på mitt jobb), mysig salong och bra priser!

Sedan man fått barn har håret blivit rejält underprioriterad! Det har fått kommit sist. Man har låtit det växa och färgat har man gjort själv, med olika utgångar ha ha ha! Ja inte är det roligt att färga på egen hand = ( Massa färg över hela badrummet, när jag är i farten sprätter det hitan o ditan! Nu var det skönt att få unna sig, slippa göra det själv. Jag rentutav älskar att få hårbehandling! Snäppet till att man somnar när man får håret tvättat & fönat är slående. Tycker det är så härligt, de kan få slita o dra hur mycket de vill, jag kan somna iaf! 

Efter det lämnade vi pojkarna hos svärmor & far ett tag för att gå på lägenhetsvisning, en 3:a i Boklokhus uppe på Södermalm. Vi var nyfikna på hur lägenheterna kan se ut i de husen då vi är intresserad när de ska bygga nytt på Sidsjöhöjden nästa år, då av en 4:a. Lägenheten var dock liten men jättefin, ljus och med en helt fantastisk uteplats! Skulle gott kunna tänka mig bo i Boklokhus!! Så himla mysiga : ) 

På sikt vill vi ju flytta härifrån, man känner sig iakttagen hela tiden och verkar inte som Theo trivs heller riktigt. Han kanske känner av hur vi känner och då är det inte konstigt. Visst har man en fin lägenhet men det är ju helheten man ska känna sig trygg med och just nu är det inte så. Vi drömmer vidare!

Har precis sköljt en massa rabarber som jag plockade hos Nickes föräldrar, goda pajer blir det av dem! Tycker om att blanda dem med t ex hallon och jordgubbar, gudomligt

                       
 

Snart är det dax för 30årsfirande! Grabbarna Nordin fyller nämligen och förberedelser ska göras inför det. Kul kul!

I helgen var vi på studenfirande. Elliot tyckte det var skoj att träffa andra barn, som han tog efter, på både gott & ont = / Han fann sig också ostkroksskålen där han blev fastklistrad! Och även en ny favvistjej i Therese, tjejtjusare som han är! Hon blev inte av med honom i första taget kan jag säga hihihi.... Själv fick man pekfingret när man råkade visa sig; " Gå till köket mamma!" = O Aja, bara att inse. Grabben börjar bli "stor"! Och less på sin mor han är......

Nu är det bara två veckor kvar tills lilla Röran stänger, vemodigt =´( Kommer kännas väldigt bisarrt, lite overkligt. Efter 5 år och lite till på stället får man flytta på sig till en liten större förskola i närheten. Vilket i sig kommer bli bra. Man kommer utvecklas och förnya sig, dela med sig av sina erfarenheter och idéer.

Men nu till den stora frågan: VART ÄR VÄRMEN??
 
Hare`gott!


Oändlig kärlek!


Sitter här och ser på när vår lilleman sover, det underbaraste man har! Tänk att när man får ett barn och därmed intar en helt ny roll, som förälder, finns det inget viktigare i världen! Ens barn är ens liv! Man blir alldeles upprymd, känslorna är överväldigande, det finns inget större! Att bli så betydelsefull som man är för sitt barn, att få ge av sin kärlek och få tusenfalt tillbaka, det är lycka det!


RSS 2.0