En dag på kolonilotten

Vattning, krattning, grillning & slappning ; )

   

   





    








Det har varit några tuffa dagar med en liten en som har saknat nappen kolossalt = ( Han har haft svårt att komma till ro. Men det går bättre & bättre. Nu sover han hela natten utan att vakna o vill ha nappen. Men han frågar gärna efter den på dagen, då vägrar han att vila. Han blir superbestämd och övertrött och inget är bra. Blir såå arg och allt o alla är dumma! Tomten, barnen, mamma, dörren, nallen ja allt..... Men vi ville försöka ta bort nappen nu under ledigheten då man orkar ta det här jobbiga som medföljer än senare när man jobbar, tidiga mornar, Elliot går på dagis. Svårt att få en regelbundenhet då. Potträningen fortsätter men går si och så. Inga större resultat men sånt tar tid. Får se om det kan gå bra att även träna på dagis men vet av erfarenhet att sådant kräver tid & resurser så får se.....



Ajöken!


Ajöss nappisar!

Idag var det stora dagen D, då det var dags för vår lilla tuttnisse att säga hej då till sina nappar! Han lade dem i en kartong, tejpade igen den och adresserade alldeles själv, till tomten! Sedan ställde vi paketet utanför dörren. Jag förklarade att brevbäraren, "Postis Per" snart skulle komma och hämta det. Hittills har det gått bra, Ellioten har bara frågat efter dem några gånger och för varje gång har vi förklarat samma vals : ) Att han har varit såå snäll som har skickat napparna till tomten som ska ge dem till andra barn som inte har några. Å varje gång har han svarat en aning skojfriskt; " Men helleguuuud!" Mm vi får se hur det går, säkert inte smärtfritt men gå ska det!!

    

Vår duktiga lilleman!

Vi håller tummarna= )


Roadtrip!


Tidigare i veckan var jag & stora familjen iväg på en "roadtrip"! Den startade vid "Döda fallet" och slutade på Vättaberget. En intressant dagstur med vackra vyer!

En fika längs vägen

 

Döda fallet


















Vi tog en behövlig glasspaus. Björn glupskade i sig en "Portello". Han började läsa ingrediensförteckningen och fann att det stod såhär, märk texten under!;



=D=D=D



Tailändska paviljongen




Matpaus

Vättaberget














Äventyret avslutades med det som var kvar av fikat!








Grattis Nicke!

Grattis Nicke som kom 3:a i Sorsele i helgen!

Med bucklan i fast grepp = )


En tripp till storstaden!

Äntligen var det dags! I onsdags skulle Elliot få åka tåg för första gången och som han hade längtat lillsnosen! Det började bra och väldigt spännande : ) Fascinationen var stor! " Det går fooort!"


 

"På väg!"

Dock smög sig åksjukan på sakta men säkert. Ellioten blev helt överrumplad, stackarn : ( kräktes o kräktes. 
Jag befarade att det kunde ske så hade laddat med påsar & våtservetter. Men allt ordnade sig och efter ett tag gick det bra igen. Vi anlände på dagen men fick inte checka in på hotellet förrän på em så vi passade på att luncha på stan. Väl på hotellet, som låg ett stenkast från centralstationen, smidigt, landade vi, tog det lugge och lekte lite.


Sen blev det middagstime! Fann en mysig italiensk restaurang med god mat.



"Mmm goda pinnar..."

Kvällen slutade tidigt, vid 19 däckade vi på rummet ha ha ha....




Rummet

Rummet var väldigt litet men räckte gott och väl för oss. Det hade inga fönster men det blev aldrig varmt i rummet, tvärtom så var det rätt svalt hela tiden!

Nästa dag var det Junibacken som gällde! Det hade Elliot också sett fram emot. Frukosten, som blev rätt kort, en viss liten grabb ville inte sitta still, intogs: KAFFE (ett måste!), gott bröd och inte att förglömma äggröran!

Sedan promenixade vi genom Gamla stan till Djurgårdsfärjan. Värmen var överflödig redan, puuh! Men det var hur härligt som helst att strosa sådär tidigt på morgonen, vi var nog ute vid 9 tiden redan. Gatorna var lugna.







Vi klev på båten






Vi fick gå en bit innan vi kom fram till målet!



   

   

   

   

Elliot tyckte det var superroligt och lekte läänge! Han fick aldrig nog :-) Vi åkte även sagotåget, som tog oss till Astrid Lindgrens olika sagovärldar, vilka hon själv berättade till. Jag tyckte det var jättebra. Ellioten blev dock mer skrajsen så när tåget stannade tog ledsenheten över men gick snabbt över. Ja, inte konstigt när man även åker genom mörker, otäcka ljud och stora figurer.
 Efteråt tog vi en behövlig glass & fika!

Men summan av kardemumman, Junibacken är ett himla bra ställe för barn! Många spännande roligheter under ett och samma tak! Hit kommer vi definitivt återvända!

I butiken de har där fick lille E välja en sak och så fort vi klev in där fick han syn på Pingu, så en sån blev det ; )

Nästa dag var det dags att åka hem. Ellioten såg än en gång fram emot att få åka tåg, trots hur det gick förra gången. Dock gick tåget inte förrän på eftermiddagen så vi fick fördriva tiden på annat håll. Vi fann en mysig park i närheten där vi tittade på fontäner och busade.



"Åå titta vatten mamma!"

   

Resan hem gick förträffligt! En aning sen blev tåget men det var ok. Elliot somnade och sov ett bra tag. Och inget illamående! 

Lattjo lajban hade vi i Stockholm och huvudsaken var att Ellioten hade skoj, då är mamsen nöjd = )

Hej å hå det var vår lilla tripp!


Första semesterveckan....

går mot sitt slut. Och jag måste säga att det är helt UNDERBART ovärderligt att få vara ledig! Och vilken vecka det har varit! Solen & värmen har varit i det generösaste laget, vilket mina axlar dock kan bekräfta = / Har varit väldigt slarvig när det gäller att skydda sig själv. Märker att nu när man är äldre är huden känsligare och tar lättare åt sig. Axlarna som är rätt utsatta fick känna på det redan första dagen då de brändes rejält aj aj! Sen dess har Elliotens solskydd  30 varit ett måste! Men som de har svidit och nu ömsar man skinn också. Kan bara hoppas man lärt sig en rejäl läxa efter detta!  

Ellioten fullkomligt älskar att bada och blir helt lyrisk varje gång man frågar om vi ska gå på Kubenbadet! Å det är så smidigt att bara ta sitt pick & pack och traska dit, framme på några röda bara = ) Billigt inträde & mat för en billig peng säljs i kiosken. Dock tar vi med egen emellanåt. Kanske inte så bra att äta friterade kycklingnuggets och stripes var dag. Lille E brukar tycka om att börja fika lite på filten när vi kommer dit, för att ladda batterierna liksom. Sedan är han redo att hoppa i vattnet!

Utöver badandet har vi varit på kalas, morfar Dagge fyllde 62. Det firade vi på koloniotten med grillning och massa goda kakor från det lokala kondiset! Idag var vi och uppvaktade Vera, Nicklas släkting, som blev 81!

Bilder från dagen


Bus i det gröna! Elliot & tremänningen Idun.

   

 


Jonas & E kickar fotboll med badbollen!





Grusplockning med farmor "Bitta".





Finaste sommarbarnen!

 



Sedan har vi haft lite shopping för oss eller rättare sagt jag har fyndat lite roligt till Elliot och mig. 


                     Till lillpruppen en snygg keps, endast för en 10:a! Och äntligen fann jag ett par röda chinos! Som jag letat = )


         



Till mig, ett par sandaler på rean!





Svängde förbi Nordljus en dag på hemvägen efter att vi hade tagit en spontantripp till Bergafjärden för att bada, och hämtade upp bordet och stolarna jag beställde åt Elliot för en tid sedan. De passade så bra o var så fina!







Gillar stjärnorna!

Det blev genast en favvo! Elliot har serverat oss och dockan Lisa mat varje dag. En lyckad sommargåva kan man säga!


Theo gick och blev en sommarfin kille!





I torsdags var det äntligen dags för en båttripp! Jag & tjejerna hade bokat en tur med Medvind. God mat & dryck njöt vi av längs turen som gick runt Alnön.


   

 


Väl inne i stan igen var vi fortfarande på G så vi tog en "efterdrink" på Lokals uteveranda. Väldans trevligt och roligt hade vi! Skratten snålade vi inte på =D




En mycket bra vecka har passerat. Till veckan blir det Stockholmstripp för mig & Ellioten med besök på bla Junibacken. Nicke åker till Sorsele och tävlar i starkeman. Vi håller tummarna för att han kvalar till SM!






Ha d fint!







30års baluns!

HAPPY BIRTHDAY!

I lördags firades Bröderna Nordin när de gick och blev 30 år var!




Dagen gick i hettans tecken, kändes som man var i Tropikerna, puh. Vilken värme! Allt flöt på bra, bokstavligt talat skulle man också kunna säga ; ) Men lyckat blev det, alla verkade nöjda. Många gäster kom och maten gick åt.




Uppskattade fotoalbum gjorda av "the sambos"!


Mingel!



   

   

   




En konsterbiljett till Roxette i augusti var en bland några presenter från mig till Nicke. Å det gillades! Ser vi mycket fram emot : )







RSS 2.0