Planering inför tjejkväll

Ja då är det dags för tjejmiddag hos mig i helgen! Ska bli skitkul! Ser mycket fram emot. Har suttit nu och surfat mig igenom olika recept på nätet. Fann ett väldigt bra som jag kommer använda mig av :-) Har bestämt mig sen länge vad jag ska bjuda på men inte hur jag ska tillaga det. Men nu så........ Blir roligt att träffa alla igen efter så lång tid.
Jag kastar ju tyvärr då ut mina pojkar men de får som tur är vara hos Elliots farmor och farfar, det blir bra.

Jobbet tar all tid just nu. Kvällarna är fullspäckade men ändå inte. Jag längtar ihjäl mig att få komma hem till min familj och få snosa på Ellioten!! Sen är det full rulle här. Därav sena sovtider, suck. Blir tröttare och tröttare men det vänder väl snart. Bloggandet kommer ske mer sällan nu, orkar liksom inte sätta mig framför burken jämt = )

Svärföräldrarna var ju på en tripp till Tailand för en liten tid sedan och de kom hem med massa jättefina presenter; kuddfodral, strumpor, snygga kläder till Elliot. Men mest så tyckte jag om dessa!

                  

Elliots röda foppatofflor!! Så jäkla gulliga! Han tycker om att traska i dem här hemma, de är säkert mjuka och sköna. Han går runt som en liten farbor med händerna bakom ryggen min lille "gube"! Tackar för allt fint f & f!!

Nästa vecka är det inskolning på dagis. Spännande! Nicke tar hand om det, blir nog skoj. Lillprinsen har gått och blivit STOR!

Här är han ute hos mormor i lekparken och tar bort snö i rutchkanan;

                   

Sängen väntar.......Vi ses!


Gääääsp

.....lördagkväll och dödstrött! Är det inte då man ska vara någorlunda piggelin och orka sitta uppe framför en bra rulle eller socialisera sig med andra runt ett bord och surra? Inte jag...... skulle kunnat gått till sängs vid 8 men då dök Björn upp så då blev det inte på tal om sova = ) En titt på körslaget ( Heja team Hanna) och lite prat blev det istället.

Idag har jag tillbringat dagen med mina smågosingar! Nicke hade halvdag med svärmor sin ute i Birsta.: ] Han kollade upp vad bl a en ny spis skulle kosta och vad det finns för alternativ på kyl och frys. Och så köpte han två till matstolar så vi har extra.

Jag tog pojkarna ut på långpromis. Travade förbi Elliots framtida dagis och måste säga att yta kan man inte klaga på väl ute på gården, den är såå stor! Ska bli spännande och se hur det blir med allt. Sen gick jag och E till affären för att inhandla lite lunch. Han älskar att åka kundvagn och titta och gärna helst röra också! Det gäller att hålla han en bit ifrån hyllorna!

Nu ikväll var mormor barnvakt en stund medans jag o Nicke tog en matbit ute. Tack mamma! Det var väl tänkt att vi skulle stanna ett tag, ha det mysigt bara vi två men det var lite halvdan ansträngning då restaurangen vi besökte hade mysfaktor 0!! Vi försökte verkligen men när vi hade ätit upp betalade vi för oss och drog hemåt! Först när vi kom var det nästan bara vi, nåja det var väl rätt tidigt än (kl 6). Vi fick det vi beställde rätt snabbt och maten var inte märkvärdig men åt då vi var hungriga. Man kunde höra andra i baren gapa, någon musik spelades inte så det var knäpptyst förutom nån gaphals då. Sen helt plötsligt sätter de på musik på högsta volym så vi knappt hörde varann! Och det var inte någon harmonisk sådan utan nån speedad diskolåt! Någon klagade och de sänkte. Vi åt husets hamburgare och det såg ganska komiskt ut när de satte fram en felix ketchupflaska på vårt bord! Ska det vara fint ska det vara extra fint!

Nu har man varmkörts lite på jobbet. Det kommer kännas att man är igång igen! Kvällsmöten några gånger i månaden och så ska jag gå en datakurs på fritiden, pust. Ingen vila ingen ro. Det blir helgerna man får umgås med lilla familjen. Nog för att det är jätteroligt att jobba men det kommer inte orkas till så mycket mer. Sånt är livet.

I söndags var vi bjudna på Rasmus 1års kalas. Kul! Elliot lyckades fånga några ballonger och inte minst så fann hann, städgalen som han är min snosplupp, en sop!

                                     

 Rasmus tyckte snörena var himla kul!


I fredags tog Nicke med pojkarna till stugan och var ute,Och jag kunde ta en sväng på stan och kika, dock inga fynd. Jo hittade en vit tavellist på Indiska som jag tänkte kunde passa i vardagsrummet men icke. För lång för väggen så den får passa någon annanstans. Behåller den för den var så fin.

Svårt med vad man vill ha på väggarna. Nu ekar det ju fortfarande i vår lägenhet men vill ha något fint och passande att sätta upp om det nu ska sitta uppe ett tag. Har ju bl a en spegel i guld från farmor att hänga upp, funderar i sovrummet ovanför en vit byrå kanske och lite småramar.

Nu kom Nicke hem efter en leksam biltur i snöyran, han hade haft väldigt roligt sa han. Mm det behövs inte mycket för att vissa ska bli underhållen! Jag ska surfa vidare då min trötthet försvann hux flux efter att fått skriva av mig.

Nattens!!




Det gör ONT!!!

I hjärtat när jag läser om dessa oskyldiga människor och inte minst barnen som dödas som flugor i detta helveteskrig borta i Gaza!!! Så jävla fruktansvärt!!! Hur kan något sådant bara få ske????

Surfade in på Aftonbladets hemsida och får se små små barn, bebisar, ligga döda, oskyldigt fråntagna sina egna liv..... Sína knappt påbörjade liv men ändå fullt då levande men nu.....borta. Kunde inte hålla igen gråten, kan inte förstå.... Tänk om det var ens eget barn..... Vill INTE ens tänka mig in i en sådan situation. Ens barn är ju ens liv!

Jag lider nå hemskt med dessa människor som mister sina barn, sina kära, sina släktingar, sin famlj. Hur kommer detta sluta?? Hur fan tänker man när man bara tar kol på människor på detta sätt?? Å barn??? Att tro att detta är en lösning?? Det gör så jäkla ont.....ursäkta språket men upprördheten tar över allt.

Vill hjälpa. På något sätt. Aftonbladet uppmanar att ge en summa till Rädda Barnen som är där borta och hjälper med mat mm. En liten bit på vägen, men tyvärr räddar det ej barnen som faller offer för dessa galna, sinnessjuka, hjärtlösa vuxna människor.

Jag hoppas detta får ett slut snarast!! 

Skänk en tanke åt detta och Är rädda om varandra!!

Söndagkväll

Så var helgen till ända = ( Fort går det när det är så mycket man vill hinna göra men så är det. Man hinner glömma hur det var förr när man gick hemma med Elliot och man hade all tid i världen tyckte man.....ja på senare tid iallafall!

På jobbet går det fint, har varit en relativt lugn start. Men det lär väl blossas upp med ditt och datt = / Det är inte som att sitta på sofflocket, fast hellre mycket i knutarna än för lite så man nästan får myror i brallan!

Var på jakt efter täckbyxor idag. For ut till Birsta men fasen vad svårt det är att hitta ett par som sitter bra. Oftast blir de så långa på mig, kortbenta lilla mig : (Fann iaf ett par fast i fel färg så måste kolla i stan. Mycket annat fint fann jag också =P Men hade bara råd att titta.

Igår var jag och Ellioten och handlade. Åkte till närmsta storaffär; Lidl. Under större delen av handlandet satt Elliot och gapade. Han sjöng väl på nån lååång sång! Jag försökte hitta allt men fann inte ens hälften. Sen när allt var betalt och lastat i bilen fick jag inte upp dörren där Elliots bilbarnstol är, den hade frysit. Jag var tvungen att ta in en halvslumrandes Elliot från andra hållet och det var inte lätt! Trångt och tungt och efter jag råkat "donkat" E:s huvud i taket några gånger (förlåt mig ♥) fick jag honom i stolen. Då kom nästa problem. Att sätta fast han från ett ovant håll. Det tog ett tag kan jag säga, pust. Lite svordomar här och där, men till slut lyckades jag! Man blir trött efter ett besök i mataffär : D

När vi väl kom hem ville Elliot inte alls sova, han ville såklart hjälpa till att packa ur påsarna!

                  

Nuförtiden är det sådant som gäller, att hjälpa till! Och helst vill han göra allt själv! Storponken min!

Björn kom och åt kyckling med lök och grönsaker i lergryta och ris med oss idag. Sedan blev det även en bit kladdkaka. Ibland är frestelsen stor även efter en god och mättande middag!

I veckan som kommer blir det jobb men ska även försöka pricka in några Friskis pass. Sist jag var där tog jag ut mig redan på uppvärmningen, inte bra. Man tror man kan så mycket men icke....... Men kul är det!

Till sängs!

Uppe med tuppen

Första dagen på jobbet avklarad :D

Gick riktigt bra, trots att jag trodde jag skulle somna innan jag ens hann dit. Elliot vaknade nämligen varje timme med gråt och gnäll i natt. Lillgubben mår inte alls bra; hosta, snorigt och feber. Liten i aptiten.... Å jag som redan tycker han är en miniversion av sig själv. Nu ikväll har han dock orkat vara uppe då han sovit mest hela dagen, hjälpt till att sätta ihop och upp en hylla i köket, han vill vara med och se och ta del! Roligt när det är så!

Det i leksaksväg som hägrar mest är ju fortfarande dammsugarn, eller ja han går ju rättare sagt bara runt med dammsugarskaftet, resten tappas på vägen! Annars är det Theos saker som är kul att kasta så Theo får jaga eller så är det efter oss han brukar hänga = ) Nåja, jag hoppas verkligen han blir bra snart stackarn, nätterna är ju värst då hostan är ständig och tungt att andas.

Krya på dig min älskade skrutt!!

                

Imorgon har jag tidig dag och ska faktiskt utnyttja Friskis o Svettis träna gratis dagar så debutpasset på (nästan)hundra år sker imorgon! Blir till att rota fram avlagda träningsoutfiten!

Hmmm efter täckbyxprovning här hemma var resultatet inte så vackert. De var alldeles för tighta, har ju inte gått ner till min matchvikt än : ( Snarare tvärtom snyft.......... Och någon bra varm jacka har jag inte heller. Behövs ju till jobbet då vi inte får någon vinterstyrsel. Annars fryser man häcken av sig. Så det blir till att kolla efter en täckdress till ett bra pris, lönen ser man ju inte skymten utav på länge.

Oj öppning i morgon så det MÅSTE bli sängen nu!!

Natti natti.................


Nedräkning

Snart är det dags!

Att börja kneget igen menar jag!

Men det kanske tar ett tag att bli varm i kläderna igen efter att ha varit hemma så länge, för det känns som flera år sedan jag jobbade och tog hand om andras barn! Ja och ha så mycket mera ansvar därtill = ) Men kul ska det bli, speciellt alla barns kommentarer som bara bubblar fram och även vi vuxnas tokigheter som kan poppa upp lite här o var. Det är faktiskt skitkul (oftast iaf, nog finns det stunder då man vill kliva ur o därifrån ett tag och andas!) på arbetet och ibland kan vi skratta som fan och man ligger dubbelvikt. Ser mycket fram emot! Lika så att träffa alla småttingar och lära känna dem, dock desto mindre att behöva arbeta kvällstid vissa kvällar i månaden : ( Då blir det långa dagar, typ 12 timmars pass. Aja, ska Inte försöka tänka på det nu.

Ska ju försöka börja träna igen. Det är ju egentligen roligt, träningsfreak som jag en gång var! Måste bara ha ett jädra anamma o ta mig i kragen och motivera mig. Detta kan inte fortgå längre, att jag rör mig  mindre o  mindre. Nog för att man kommer vara rätt rörlig i jobbet men inte på samma sätt. Ska köpa mig ett träningskort o börja ett nytt fysiskt liv!! Önska mig lycka till :P 

Igår kväll dök brorsan B upp på visit! Vi sjönk ner i soffan med chips o dip, så gott så jag satt och trånade och dreglade ända tills man till slut kunde börja smaska på det......En liten viss filur ville inte sova utan hängde med oss......i några timmar. Hoppade o studsdade i soffan, undrade vad det var vi hade i skålarna, hann trycka typ 3 gånger under den tiden så det kändes som det enda man gjorde var att byta blöja  : ) Han höll ut tills körslaget var slut och brorsan skulle hem. Hahaha så kul är min älskade Ellioten! Jag avgudar honom ändå♥ Sen var det en hungrig, besatt, MYCKET chips o dipsugen mamma som vältrade mig! Tills jag inte förmådde mig att ens lyfta ett finger längre = ] Resten av kvällen gjorde jag datorn sällskap och gjorde små beställningar på olika saker jag fann, alltid lika skoj!

I eftermiddags gjorde vi en blixtvisit till Ikea o fann det mesta vi hade på lappen! Som jag för övrigt gav Elliot för en stund så han skulle bli nöjd och som han sedan kastade iväg efter vägen så jag fick springa iväg och leta rätt på! På den hade jag redan från hemsidan plitat ner var på lagret man kunde hitta diverse möbler så det skulle gå snabbt. Ibland är man smart, ibland är man mindre smart = /  Det inhandlades en vit rottingfåtöj till sovrummet, ett vitt bord till gästrummet, torkställ, lite kökstillbehör, låda.

                  

               Min prins, mitt hjärta, mitt syre, mitt liv, mitt allt, ja jag kan fortsätta....!

Upp och ner

                                                 
    

Har varit en tung dag i mitt huvud....har inte varit så trevlig mot mina nära.... brist på tålamod..... dåligt samvete. Går runt som i en ond cirkel. Fast jag har de goaste killarna i mitt liv ♥...... så blir det svårt ibland. Aja så kan det vara. Det går upp och ner. Allt är inte alltid på topp! Måste rycka upp mig, inte tänka för mycket. Nya tag i morgon!






Gonatt mina goa`!

Första dagen

......på det nya året! Känns...som vanligt = ) Hade en helt ok nyårsafton. Velpelle som man är stod man på morgonkvisten i valet och kvalet om vi skulle åka till stugan. Vi bestämde oss till slut för det så Theo skulle få springa av sig och slippa ljudet av alla smällare för ett tag. Härligt väder var det! Lagomt kallt, SOL och glittrande snö. Där var också Frazze med matte, husse & sin morfar : ) Med kameran i högsta hugg tänkte jag att nu ska jag ta ett par vackra natursköna bilder men ack så jag misstog mig.......Hann inte ta många kort förrän batteriet dog, suck!! Men några blev det.

 Liten vy över sjön

 En Theo undrar; " Var tog brorsan vägen?"

 Skinande sol över lägdan

 Lite lunch gjordes och det lektes o slöades lite innan vi begav oss hemåt igen. Väl hemma gjordes middag sen orkades det inge mer.......kroppen o knoppen blev helt plötlsligt så tung så det var sängen som fick gälla....för ett tag :D Ja alltså jag bad Nicke som låg o kollade på tv att väcka mig kvart i 12 så man kunde hoppa i nå varmt o skåla på balkongen. Jag vaknar av att det bombades , ja det lät så iaf! Tittade på klockan, inte 12 än men närapå! Nicke låg lugnt på soffan o tänkte väl väcka mig nån gång sen =P Aja, på med kläder o brist på champagne o annat skumpaliknande svepte jag med glaset, med pissljummen öl som jag hade kvar sen middagen, ut. Nicke kom tomhänt,  jag sa att han skulle hämta nåt. Ja kommer faktiskt inte ihåg vad han kom tillbaka med, vatten eller juice. Ha ha ha ha strålande! Inget fancy här inte!
Kikade på massa fyrverkerier, blev lite halvrädd när de avfyrade alldeles nedanför, dårar!!! Hur tänker vissa som?? Theo låg och tröck under soffan hela kvällen tills allt var över, då han vågade sig fram och mysa med sina föräldrar = ]

                  

                                                         Vår goponke Theodor!

Tyvärr blev det inga bilder på Ellioten denna dagen men det finns det ju gott om annars : - )

Hoppas ni ALLA får ett BRA 2009!

Nicke drog och jobbade imorse. Ingen Theo fick han ut. Stackare, lider med han. Vet vad som kan väntas ute. Lyckades få ut han senare men hann bara till parkeringen för att hämta vagnen i bilen då det börjades igen. Han tvärvägra och det var bara att gå tillbaka med han = (  Påklädd som man var tog jag en långtur med Elliot i vagnen på Skönsmons höjder. Strosade förbi gamla nostalgiska stråk, typ som kvartersteatern där man hållit till lite för länge sedan! En aning städande och tvättande hanns med också innan vi blev hembjudna till mormor o morfar på middag!
 
Min busekille i lektagen!

                             

                              

En inte lika fullt lekfull Theo.


 Trogen snuttarnalle  
 Morbror m. knepig min

Något nyårslöfte finns inte förutom att jag ska försöka bli en bättre människa i många avseenden = ) Börja jobba med sig själv inifrån låter mycket bra tycker jag! Hmm bara att fundera på Hur göra detta? Nåja ingen är perfekt men bara man mår bra och gör något gott åt andra och för sig själv så går det nog vägen.

Ta hand om varandra! Krammmmmm








RSS 2.0