Höstnytt!

Vill man inte alltid få till det lite mysigt såhär inför de mörkare dagarna. Jag kände så och tog med mig Elliot och bror B på Ikea å handlade lite nytt. B la nya blommor i fönstren, kuddfodral till sängens kuddar, handdukar, stolsdynor och en fin röd potta till Elliot. Ja inte för att jag tycker det är dags att lära han sitta på den än men tyckte den var fin!
                
                       

Det finns mycke fint på Ikea som man vill ha. Skulle vilja ha en helt ny möbelstil men det får vänta till en senare tid! När man börjat jobba igen o åter kan spara.

Dagen kom som jag tyvärr fruktat...........då "snosen" ska försvinna för gott! Å det har den gjort = ( Elliot är inne i en period (hoppas jag det bara är iaf!) då han kastar ALLT i sin väg; mat, nappar, strumpor. Å lilla söta elefantsnosisen...hann inte se när han gjorde det men nu ligger den ensam o övergiven nånstans ute i Stora vida Birsta!! Snyft snyft. Har provat ge han en annan snuttefilt vi hade här hemma men han bara ger den en frågande tom blick o häver iväg den med väldig fart. Nåja han klarar sig säkert utan nån. Somnade gott gjorde han iaf när vi la han.

Tidigare i veckan var vi på Barnkliniken med E för undersökning ang hans tröga mage. Gick galant. Inget gnäll eller gråt. när de tryckte o klämde. Inte heller när de stack i hans finger några gånger. Han busade runt, lekte med dockor o annat där så idag fann jag en söt "dockbebis" som han ska få när han fyller år.
Dock när de tog blodprov på han var jag tvungen att hålla fast han o det gillades inte. Slingrade sig som en orm så både son & mor såg ut att ha varit med om en liten massaker 
=P  Sen fick han plåster som han inte heller tyckte om. Det skulle bort fort som attans! Ni vet barn o grejer o kladd på fingrarna...ahhhh! Går liksom inte alltid ihop : )

Ja då är det snart dags att förbereda inför E:s 1årskalas! Ska sätta Nicke på tårtbakning he he. Själv ska jag göra lite småkaksbak. Presenter har inhandlats. Sprang till förrådet för jag kom på att där fanns några böcker som vi köpte på förra årets rea så de ska han få. Men först är det en liten svart lurvas som fyller år nämligen 3 år (21 år i hundår) den 2 sept. Å han går inte lottlös heller :D Får lite tugg-o leksaker.

Har funnit mig ett par gummistövlar nu! Billiga blev de då de fanns på rean. O jag kunde ha dem!

                                                           

Glad att de passade efter alla stövlar i raden man provat. Mm lite ridstövelaktiga ser de ut att vara men jag tyckte de var snygga!

Var o letade mössa åt E o fann den här supergulliga på Pirum parum i Haga där vi hade presentkort.

                          


See ya! Huggies 2 U!





Evigt dunkande.......

.........urk......vaknade i morse av att den förbannade migränen, som höll i sig hela natten, fortfarande inte ville lämna min lilla fina skalle ifred = ( Elliot, min lillsnos, är som vanligt glad o som mest sprallig på morgonkvisten, står å sjunger i sängen o skakar galler. Nicke går upp med han o ger han vällingen. Jag släpar mig upp, försöker truga i mig någe i matväg men illamåendet tar över....suck. Det enda man vill o orkar är att SOVA! Tar en dusch för att svalka av lite, slänger i mig ett piller o gömmer mig under täcket igen. Nicke drar till Birsta med E. Runt lunchtid är jag mig själv igen....ja någorlunda iaf. Urk................FAN vad jag hatar MIGRÄN! Man blir Så trött......ser ut som om man vore tömd på blod. Grön i fejjan med rödsprängda ögon; Ingen vacker syn! Ungefär såhär:

                              

Orkade iaf på em ta tag i Theo o värsta fienden; Saxen! Så det rök hull å hår i nästan 2 timmar. Skönt med en doggy med mindre päls och tovor.....och mindre skit. Ju mer päls desto mer "grejer" från gatan o naturen trasslar sig fast. Han vart Så fin ponken lille.

Weekend i Uppsala var mycket bra! Blev mys på hotell, stros i affärer, besök hos L & gänget med massa prat, go mat o lite "Guitar Hero". Kul men ack så svårt. Ellioten som snart fyller 1 bast! fick några presenter i förväg, en stor fin lastbil och en "pop up leksak". De blev poppis, han sitter med dem ofta : D

Tackar så innerligt för dem!

                                      

Det här lilla godispapperet var i tryggt förvar i Elliots hand en hel kväll : ) Å tappade han den fann han sig snabbt ett nytt! Vad de får för sig de små.............. Sikken fantasi!



Jo det är nåt han gillar nu, att hålla i lappar av alla slag. Igår när vi var o handlade fick han hålla i matlistan o dra mig på trisser så var den hel o behållen när vi kom hem. Varje gång vi öppnade bildörren för att ta loss eller sätta fast han i stolen gav han oss en skräckslagen blick! "Va! Ska ni försöka ta min lapp? Aldrig!"

Det blev inget med lägenheten vi var intresserad av, suck. Den steg upp i skyarna! Var med o bjöd ett tag men när den klev upp mot en halv mille då la jag mig. Nån måtta får det va............ Aja bara att fortsätta letandet.

Hahaha var hos morsan förut, och Figge kollade igenom lite sånt som filmats för åratal sen. Men fy fasen hur man såg ut för 15 år sedan, hujedamej : ( Fick en chock! Men jäklar vad roligt det var att se, skrattade ihjäl sig. Måste ha en nostalgikväll o titta på allt å flabba ikapp!

Lite blandade bilder från helgen

 Donna

 Klinkar

 Nicke tar grepp

 Säg hej till publiken!

 Paus på parkbänk

                                      


                                                  Hej dååååååå






 






Hösten runt hörnet

Hej alla ;-)

Det känns lite att hösten smyger på...brrr. Regn o rusk. Hoppas man finner någe snyggt o varmt i Uppsala när vi åker dit i helgen som man kan trä på sig till de kyligare dagarna.

Ska bli skönt att komma bort, bo på hotell (frukosten har STOR förväntan på sig!), käka gott på restaurang, hälsa på goda vänner å bara vara.

I tisdags bjöd jag hem tjejerna o småkillarna på tacos. Kuligt kuligt! Fasen vad de små växer i raketfart = ) Bebistiden är över sen en tid... Helt plötsligt så kan de gå, säga ord och sitta på toaletten.....aja det sistnämnda lär ju dröja lite till. Men det är så jäkla spännande att se hur de utvecklas, hur personligheten formas o vad mycket de börjar förstå.

Var hembjuden till Björne som fortfarande bara fyller barnet (24) i morgon. Nädå, skämtåsido. Vid den åldern kände man nog sig relativt vuxen ändå : P Gav han ett snyggt svart vinställ i typ läder som han tyckte mycket om. Passade ju till flaskorna han fick....hehe. Grattis B!

                                                       

Är ute och går i både vått o torrt varje dag. Skönt för Elliot att kunna sova i vagnen o få frisk luft. Måste skaffa regnpjucker. Vill ha stövlar med höga skaft men har man vader likt en elefants är det inte det lättaste att finna ett par som passar : (  Fortsätter dock min jakt på gummiboots!

                                                        " Bröderna Bus"!

  "Mää han har ju min boll ju!" (Theo)

  " Ge mig min boll!"

  "Hörru vill du ha din boll eller?"

  "Kom å ta ren då"

  "Ha ha jag släpper den inte i första taget!"




En mysig helg på er önskar vi! Hej hej....................


Hård och svart med klor!

Jo man kan ju nästan tro att det är en beskrivning på en själv =P Visst händer det att man är hård, ilsken o drar fram klorna när det är någe galet. Men i det här fallet är det kräftor jag menar!

Har varit i stugan i helgen och fiskat kräftor för första gången. Ganska kul faktiskt även om jag avböjer mig för att äta de små liven! Inte så förtjust i dem. Men som sagt så var det intressant att se hur det går till. Burar som läggs ut. Sen i början åker man ut ca var 3:e timme o vittjar, checkar läget. Se om det "nappat". Å så håller man på.

Kräftkok med en Nicke i vintermössa! Hm.....ok att det börjar bli lite halvkallt men en pälsmössa??

      

Kräftorna blir röda så fort de stoppas i kokande vatten. Å de kokas i bara några minuter.

Lite bilder på go`Ellioten!











Varit på Selångers marknad idag. Drar mig varje gång för att åka dit, det är ju såå packat med folk. Men det gick rätt bra ändå med vagn o allt. Fyndade lite; raggsockor o vantar, halksockor, tshirts m text, tallrik till E.

Ja just ja, Elliot stod alldeles själv, utan att hålla i sig i nåt, för första gången i helgen : ) Reste sig upp och vips så stod han där o höll balansen...i 2 sekunder hihi. Men vad stolt jag var! Sen gjorde han det igen. Ja snart kanske man har en kille som kutar runt här på sina fötter istället för på knäna, eller!! Förr eller senare ja......

Imorgon tänkte jag ta mig upp på Bvc o mäta o väga lillgubben. Var ju så längesedan, man är ju lite nyfiken hur mycket som hänt. Sen blir det lägenhetsvisning.

Ha det bra till veckan! Det ska vi försöka ha. 


Fattigare = (

Tjo alla!

Ja då var man ännu fattigare än i morse : ( Var hos tandplågarn och som vanligt såg allt bra ut...å det är ju jätteskönt förstås! Men känns lite ändå när man tar fram hela näven med pengar för att betala för en liten koll och lite putsning som inte varade mer än en kvart.... Ruggigt dyrt att gå till tandfixarna = / 2 år till nästa koll då.... Tur det inte är oftare.

Här är en kille som jublar när man tar fram tandborsten o som gråter å sparkar när man tar bort den = D

                    


Idag tokskrattade Elliot för första gången när han såg nåt på tv:n! Vi myste i soffan o kollade på Emil när Emils pappa Anton började skrika "Eeeeeeemil" o jaga han efter någe hyss han gjort. Elliot skrattade så hela han guppade. Härligt!! Blir så glad när han är glad! Sen började han "snacka" o titta mot stereon och då anade jag att han ville lyssna på Emil på skiva. Blir så fascinerad att de kopplar ihop saker sådär!

Igår blev det träff på stan o lunch. Mötte upp A & R.  M kom senare. Blir inte så ofta man ses. Alla har mycket för sig m olika saker. Men det var ju såklart roligt....o allvarligt. God mat serverades också; Kycklingfilé m ris o currysås.

Tittar på " Från koja till slott". Intressant att se hur resultatet blir. Blir lite avis. Tittar på sina egna gamla möbler å suckar. Men man skulle ju aldrig ha råd att göra om så men man får inspiration o tips! Har nog inte hittat min "stil" än......kanske kommer.

Börjar fundera lite smått på Elliots 1-års kalas. Tänk att vår lillsnos fyller 1 år!! Var det ett helt år sen han kikade ut! Känns som igår! Vill ju fira han på själva födelsedagen men eftersom vi har det lite trångt så får man kanske låta folk droppa in under em/kvällen. Kommer alla samtidigt får det bli " lager på lager" hehehe......

Tänkte göra egna tårtor. Nån som har förslag på go` tårta??

Snart är re "Hells Kitchen" på tv. Missar inte fast måste säga att han inte är direkt en trevlig prick den där Gordon Ramsey. Förjävlig i mina öron, som han svär o spottar. En annan skulle säkert börja böla redan efter första kommentaren : P Men jag kan ändå inte slita mig ifrån å se vad som händer, vem som får skit o vad "karln" vräker ur sig! Hårt hårt.......


                                                            

                                                                  Zzzzzuzza zött!



Ut med det gamla in med det nya!

Halloj!

Ja det är ju inte det lättaste att börja på en ny kula men har snackat FÖR många gånger nu om att göra det så nån gång måste man ju = )

Frukost är verkligen inte det roligaste tycker jag. Jag kliver upp, är döööhungrig. Känns som det inte finns nånting i magen, ihålig! Men vad ska man äta?? Ofta blir det mina smörgåsar och grönt té. Ibland någon frukt. Är det något jag blir less på så är det samma frukost varje dag men har ingen fantasi : ( Nu har jag haft brainstorming och skrivit ned för var dag vad jag kan hälla i mig. Jag gillar ju gröt och hårdbröd med pålägg; makrill, ägg. Ska försöka undvika mjukt bröd för det tröttnar jag fort på. Fast scones tänkte jag baka då o då, det älskar jag! Äta mycket grönsaker, och en frukt varje morgon. SKA försöka göra detta!
 
Sen är det kvällsmålen som måste bort eller förändras. Blir alltid sugen på någe efter 7-8 tiden....  När Nicke är hemma ska jag då och då ta mig ut på en promis fastän jag är ute å går ganska mycket ändå i de här backarna....flämt. Men lite mer intensiv gång. Var för en stund sedan runt Sidsjön med D & gänget. Kul! Men det gick jävligt fort, låg inte i täten precis om jag säger så. Aja mycke snack o liten verkstad kanske men som sagt ska försöka.

Har bokat in oss på en visning av en 3:a i grannkåken. Vill så gärna ha den, skulle ju vara smidigt att bara flytta in bredvid och så får Elliot ett eget rum. Å så bor man där ett tag! Har väntat å väntat på att det ska bli nån större lägenhet ledig här o nu är det det! Den ser ok ut men vill ju såklart om man får den göra om till sitt eget! Mm många drömmar nu...... Får vänta å se : D

Elliot är så rolig! Reser sig upp överallt! Han vill verkligen bara stå nu o titta Över sånt som han förr bara såg underifrån, typ. Speciellt roligt är det att få tag i Theos leksaker o pipa med dem så Theo kommer i högsta fart!

Man kan t ex stå och läsa tidningen på soffan : ) Att bläddra i saker är döskoj för tillfället!

                   

Min lilla nakenfis!

Igår gick jag o småpojkarna på en liten utflykt. Tog med lite fika bort till grevebäcksparken. Så mysigt där. Elliot fick knapra på sina "gnällkex" hi hi och Theo, ja han ville bara sitta på alla hundar som gick på längre avstånd, han ville inte fika = D Å jag fick mitt kaffe!

                 

                

                

Nästa helg drar vi neröver till Uppsala o hälsar på L & gänget. Strosa lite på stan, äta gott. Å bo på hotell!! Ska bli såå skönt! Till helgen blir det kräftfiske i Nordanede, fast inte för mig dock. Det görs ju på natta ......o då sover jag å Elliot hihi..... Nicke kommer fiska. Men lite avslappning blir re iaf! Hoppas på solen!

Ta´t lugnt! Nu ska jag över till soffan o Nicke och be om en fotmassage. Det tycker jag att jag är värd ha ha ha!

Hej dååå.................






" Fett med grejer "

Hola mis amigos =D

Ja då hann jag ju se typ mindre än hälften av "När o fjärran" med Dogge. Mitt minne är så bortblåst som det kan

bli....ahhhh. Ville ju INTE missa..... Men iaf så var han på   å där har ju vi också varit!! Så tyckte att det skulle vara intressant att kolla.

Isla de Margarita är verkligen ett ställe jag rekommenderar!! Vackert m mycket grönt, mysigt, trevlig befolkning, gott käk, go bira! Härligt havsvatten med asroliga vågor! Gissa vad man gjorde direkt efter en Stor frukost, jo sprang ner till stranden o "brösta upp sig" mot vågorna! Så jäkla kul = ) Det blev även mycket slapp vid poolen med goooda drinkar. Guu vad jag längtar tillbaka!!

Spännande tripper tog vi ju också. På Orinoccodeltat åkte vi båt, bodde längs floden i bungalows. Fiskade piraya, tyvärr ingen firre på pinnen för min del : (  Åt de fångade pirayorna till kvällsmiddan. Ganska gott faktiskt. Gick i djungeln vilket jag dock inte har så mycket minnen ifrån då det var så djävulskt med mygg så det enda man gjorde var å fightas med dem, slogs hejvilt.  Fasen de tog sig in överallt eller bet igenom kläderna....uuuhhhhh....HATE! Man var inte vacker efteråt...

Vi hälsade på indianfolket med sina jättefina hantverk som lever längs floden. Vi köpte lite av dem, bla halsband, träbåt, skål. Åkte ett litet propellerplan över världens största vattenfall, Angel falls. Skithäftigt!!! Men urk vilken flygtur....man var vitare är en zombie efteråt....om det nu är möjligt. Här är en bild på fallet, dock inte vi som tagit den har inte lagt in kort på datorn från den resan.

                                  

Häftigt va?!

Vi badade även under mindre vattenfall. 

Besök på en stor marknad gjorde vi några gånger. Åkte även till ett "köpcentra" som dock stod halvtomt.

Sist men inte minst badade vi med delfiner!! Så jäkla sköna djur! Ack ack så hade Nicke o jag rumsbesök av icke lika behagliga djur, nämligen "cocorachas"!! Alltså dessa;

                                               

Ah fy f_n.....hallucinerade t om på natten att jag såg dem på väggen.... Not MY friends!

Förutom de små rackarna var resan helt FANTASTISK! Eller som Dogge sa på slutet " Som bomull för själen"! 


Nu på em var vi och träffade Nickes kusin som fått en liten tjej. Elliots tremänning Idun! En riktig sötnos!

                         

Elliot fann sig även en "kissemiss".

Uj uj vad det regnade idag. Trots pissvädret tog jag mig ut med E i vagnen som störtsomnade. Skönt med lite luft ändå. Hm snart dags att söka dagisplats. Läste i ST att det råder platsbrist här i området. Lär ju bli pendla som gäller... 

På lördag är det dags för lite, jag sa bara lite, partaj : D Blir träff hos K först sedan en krogsväng, kommer kännas ovant ( nästan 2 år sedan säkert sist) men ska bli kuuul! Ser fram emot!

Buenas noches!!!







                       












Tillbaka till verkligheten....

Japp imorgon blir det att gå på jobbet! Hoppar in för min ena kollega o det gör jag så gärna  = ) Ellioten får vara med pappa HELA dagen : D Får de mysa! Det kommer att gå så bra så! Men kommer ju sakna lillsnosen lite....

Som ni kanske läsare märkt , när man är hemma och är mammaledig blir det MÅNGA fikastunder.... som jag nog ett antal gånger nämnt hehehe... Nån gång varje vecka minst iaf. Igår rev jag av en sådan med min goda vän  M o hennes O på Barista. Kulkul!

Idag åkte vi bort med grejer till Fyndlagret, fick en liten slant för dem! Sen vidare till Erikshjälpen med resten, ett antal kassar. Efter det ville Nicke visa en bil o se om jag kunde sitta i den o nå ner till pedalerna. Inga problem! Men det är typ ett av de första vi måste kolla för så kort som man är är det inte garanterat att man kan köra vilken bil som helst.
 Innan vi åkte hem tänkte vi gå en snabbis på Team sportia som hade rea...Det blev en låång snabbis  = (  De hade 70%! Jag hittade massa roligt o provade. Kom faktiskt hem med en grön Rip Curl t-shirt m tryck för 100 spänn. Fynd! Ja där rök ju lappen jag fick för grejerna men men det var ju inte så  mycket.

Böne kom och käkade middag med oss, pasta o chorizosås. (Snodde ditt recept Anna!) Sen hörde D ända från stan att det var fika efteråt, cheesecake, så hon sprang upp hit hihi!! Du är alltid välkommen!
Elliot blir som en duracellkanin när nån är på besök hos oss = ) Kryper hit o dit, reser sig, ner, kryper lite till, får syn på tutte o snuttefilt. Suger på nappen o gosar med snutten, låter lite. Slänger iväg allt. Kryper, reser sig , får syn på nån leksak, leker lite med den, kryper iväg osv. D o B hann dock fånga in hann då och då gosa lite med han  : ) Gissa om han somnar gott sen!
                                               
                                         Hittade några bilder från Sporthallsbadet.


 "Jag gillar att plocka gräs"

 " Bläddrar i morsans Mama tidning"

 " Jag & mamsen"

Oj nu är klockan alldeles för mycket! Måste ju orka med morrondagen.

Gonattens på er!            


Ps. Nicke ville att jag la ut en gammal bild på han från sina "unga dar". Snäll som man är så kommer en här!

Det är från när han tävlade på SAK för flera år sedan, en ANING tanigare :P




Jag hittade även ett kort från när Nicke o jag hade varit tillsammans ett par månader..... fasen vad fort tiden går...ahhhhh..... Hur man såg ut!!! Eller fan man såg nog bättre ut förr....suck.
















Gokväll : )

                                            

 







 


Tjenare!






Hoppas ni mår bra i svalkan! Jag tycker det är precis lagomt så som det är ute nu = )

Fick ju som jag kanske tidigare nämnt en fotvårdsbehandling i 30 årspresent av mina vänner och igår var det dags för den! I början var det riktigt härligt, med varmt fotbad. Sedan lite småfilande mm. Efter ett tag tog hon fram slipen = O och slipade PÅ naglarna. Den var Inte lika rolig. Ena foten gick ganska bra men när hon började på den andra började det rycka i foten, det gjorde ont. Och den lät så man kunde knappt prata eller höra. Så där satt man och hade spasmer ha ha. Men hon fortsatte! Sedan slipade hon på foten! Å killig som man är! På slutet var det behagligt igen när hon smorde in och masserade fötterna. Såå skönt! Och det är helt otroligt vad lena och mjuka de blir =D Som små babyfötter. Då var jag i klass med Elliots fossingar hi hi. Nu är de snart tillbaka till sitt vanliga jag igen : ( Men det var en upplevelse!

Idag var det mysväder tyckte jag. Sitta inne och bara vara. Men det var inte så lätt. Elliot ville inte sova på dan. Inte hemma, inte i vagnen. Var lite småtjurig och inget var bra så då satte vi oss i bilen och åkte ut till Birsta. Och det var tydligen fler med envisa barn....nä skoja bara men det var i ialla fall inte bara vi som bestämde att ta oss ut dit. Halva Sundsvall tror jag. Det var långa bilköer överallt. Och när det var dags för Elliots matintag gick vi till Ikea där vi köade läänge! Jag beställde en kaffe och kaffet hade tagit slut. så det blev väntan. Men mat fick han till slut  : ) Så kan det va!

Var tidigare i veckan och hälsade på Anna o Rasmus. Kul! Tack för jättegod mat! Det blev surr o fniss. Rasmus var så duktig i sin gåstol i vilken han sprang fram och gav ifrån sig ett speciellt ljud. Han är rolig han din lille R Anna!Hoppas vi ses snart igen!

Imorgon blir det ett kvällsbesök hos M! Det lär ju bli tok o skratt då också he he.

                                                                 

                                                        HA EN SUPERBRA HELG!      





RSS 2.0