Jaaaa!!!

                                             

Vi fick lyan!!! Så glad! Känns jättebra. En fin stor 4:a i Skönsmon på 102 kvadratmeter. Fick den för utgångspriset. Skönt att det inte blev mer. Blir inflytt i november. Balkong får vi, som jag längtat = ) Ska bli härligt med fler rum. Elliot får eget o ett extra. Nu gäller bara att få iväg vår 2:a. Får jobba på det.

Imorron blir det jobb  : ) Ska bli roligt faktiskt att göra något annat. Inte för att jag inte tycker det är mysigt att vara hemma men behöver lite omväxling känner jag nu. Spännande o se vilka barnen är som man kommer ta hand om sedan när man återgår till arbetet i januari.

Till helgen väntar Umeåtrippen! Ser mycket fram emot. Elliot o Theo får vara hos farmor & farfar då Nicke också ska iväg med jobbet till Övik. Blir första gången Elliot sover borta, kommer säkert gå bra. Men kommer ju sakna sin lillsnos en aning : (  

Ha det toppen!


Super duper!

Gokvällens!

Blir en väldigt sen kväll för mig. Sitter och väntar på en repris på en serie jag följer på tv. Gick igår kväll men missade då jag var på tjejmiddag. Å det var ju INTE hela världen för det var kuuul! Även om jag hade med mig en trött, envis o ledsen liten son så var det ju trevligt med gooood mat och roliga vänner = ) Tackar för allt gott M! Lax, asgod potatissallad med allt möjligt i o chokladkaka. Å så var det ju en skvätt likör med på ett hörn också som inte var så dum : D  När man kom hem var man själv så trött o ville sova men då passade Ellioten på att bli pigg o busade runt i sängen o lät glatt. Men efter en stunds skratt somnade vi sött bredvid varann o sov till 9!! i morse........... Nice!

Nicke boy kom 5:a av 10 deltagande. Inte dåligt! Grattis pappsen! Det är nog mest roligt att få vara med o tävla o träffa andra med samma intresse kan jag tänka mig.

Några söta bilder från när vi var o hälsade på Lukas m familj i veckan;

  Elliot o Rasmus på fårskinnet o myser

  Määä vad har du där??

  Den vill jag ha!

  Hi hi där rullar bollen, den är rolig.


Elliot har sina nya favoritsysselsättningar som består av att;

  Sitta under bordet. "Härifrån kikas det på tvn"


  Packa mammas skor i kassar o väskor, här i returpåsen!
                                             "Här ska inte bara pantas flaskor!"


  Gå och dra runt matstolen.  Behövs ingen gåvagn här inte : )

Han är fantasirik min lille man!


Oj nu serien börjat. Dags att inta soffan i liggläge!


                                       

Håller tummarna : )

Idag för vår Nicke som är och tävlar i Starke man i Norrköping! Hoppas det går bra = )

Såhär kan det se ut när det är däcklyft.

             

                                                                   Lycka till pappsen!

Väntan....

Hallo på er denna ljuva fredagskväll!  



Jo nu är det väntans tider.....ähum nä inte på nån stork hehe utan på å se om vi får lägenheten vi budar på eller inte! Skulle vara skitkul om det blev så men samtidigt som man är optimistisk så försöker man vara realistisk. Vi är ju inte ensam om att vilja ha den. Så man vet aldrig. Till veckan borde det ju vara klart vems den blir : D Spännande!

Åå Elliot har börjat kramas! Han är såå gosig av sig. Lägger sina armar runt en o trycker. Igår kramade han Minna jättelänge. Å det var så fint! Han kramar t o m dockan Lisa här hemma. Häromdagen busade jag o Nicke med varandra o plötsligt skrek Elliot till. Han blev jätteskraj och kröp fort till mig o höll om mig, min lillsnosis!! Han trodde nog att det var på riktigt, att Nicke höll på göra illa mig eller nåt. Å då vill Elliot beskydda mig, hjärtat! Ah vad de kan de små liven!

                 

Här är han mitt charmtroll, nyvaken.....och vig! Den där fossingen dyker alltid UPP när vi sitter å äter = )

Igår var vi hembjuden till A-C, Johan o Lukas. Det var kul att få komma å hälsa på i deras nya jättefina hus! Fick god pasta med sås o kladdkaka. Dock var Elliot inte på sitt gladaste humör, pust. Blev rejält svettig när inget var bra. Först lekte han lite. Var nyfiken på Lukas alla leksaker. Det gick bra att gå ifrån han. Ibland ville han ha koll o tittade efter mig o kom efter. Sen var han trött, hungrig men ville inte äta, otröstlig, ännu mera trött men somnade inte. Inte förrän vi skulle hem. Då var man själv på gränsen att falla ihop o huvet dunkade. Aja så är det ibland, svårt att veta vad det kan vara. Det är inte alltid lätt att träffas sådär. Man hinner inte prata så mycket. Mycket annat som tar tid. Det blir nästan som att "jaha var Du här också" hi hi hi när man möts i hallen o ska hem : P  Skämtåsido så var det ändå kul!

Imorgon går första tjejmiddagen av stapeln! Kan ju inte bli annat än tokskoj!

Ska gå en fortsättningskurs i spanska under hösten, ska bli himla roligt! Kostar lite men man får väl prioritera. Vill verkligen gå vidare i språket o inte glömma. 


                                                          




Garv garv å åter garv!

                                               

Ha ha ha ha har skrattat mig fördärvad ikväll framför tvn!

Först såg jag "Hål i väggen" o jag tyckte det var rätt roligt faktiskt : D Elliot satt bredvid mig o tokskratta han med när jag skrattade. Han tyckte det var skitkul när jag nästan "skrek". Ja det kan nästan låta så när jag asflabbar. Sen såg jag lite av programmet efter; "Stor i Japan". Vet inte helt vad det handlar om men såg 2 snubbar som skulle typ försöka bli stora i Japan på nåt sätt o på vägen dit fick de klä ut sig till dragqueens o den ene med glasögon var så jävla rolig!! Låg dubbelvikt igen....flämt. Nu har man verkligen fått sig ett gott skratt så man klarar sig framöver = )
 
Igår blev det ÄNTLIGEN ett restaurangsbesök för mig o Nicke! Farmor o farfar tog sig an att vara barn- och hundvakt så vi kunde gå å käka på Jops. Mycke gott var det. Plankstek med en STOR stark, yammy! Var nästan lite sugen på en liten godrink som efterrätt men hoppade över. Det hinns nog med det också. Ännu nästa helg drar jag ju till Ume o då kan det ju bli ett krogbesök : P

I fredags blev det en halvdag för mig själv, så skönt! Först en klippning....som tog tid. Höll bokstavligen på att somna i stolen. Inte bara pga av den långa klipptiden (hon var ju praktikant o har ju gått till sådana förut o  jag vet att de tar extra lång tid på sig för de är så noga, vill inte göra någe misstag, kollar med handledarn titt som tätt, vill ha råd osv) utan för att det är så skönt när de pysslar om ens hår. Även när de sliter o drar i en! Men nöjd blev jag iaf!

Sen drog jag vidare på stan o fann mycket snyggt men då plånkan inte tillåter allt så valde jag några grejer b la en snygg mysse, nya fräscha handdukar till badrummet och en stor fin ljuslykta som man kan ställa nånstans, ja nånstans där lille E INTE når med sina klåfingrar ha ha.

             

Imorgon blir det att titta på lägenhet igen. Lika spännande varje gång! Den vi ska kolla på nu skulle vi verkligen vilja ha men men det återstår att se.

Nu är Ellioten äntligen sitt gamla jag igen. Det märker man när han vaknar kl 4 mitt i natten ( ja för det är definitivt inte morgon då) o hoppar i sin säng o försöker väcka oss. Å det lyckas han ju med. Då blir det en välling o sen somna om....efter en timme eller två...snark.

Snark snark på er! Zzzzzzzzzzz

Här kommer några bilder från eftermiddagen när vi var hos min mamma alias mormor.

            

Förkylt igen...

                                                                         

Jo nu har lillbubben gått och blivit sjuk igen stackarn : ( Snorigt värre o hosta. Det blir ju så jobbigt för de små. Det var nog det som höll på att bryta ut igår. Ingen ork till lek o lite matintag. Hoppas det går fort över den här gången. Får se om man klarar sig även denna gång eller om jag åker dit. Har ju fått ett antal "nysduschningar" över mig =P

* rodnar * Igår när jag skulle lämna Bvc traskade jag ut i såna här blå tosser på fötterna ha ha ha! Märkte det inte förrän jag skulle in i bilen...ahh  folk måste ha tittat o undrat!! Fast det är ju inte första gången, ni kanske känner igen er hihi. Kommer ihåg när jag jobbade på mitt förra jobb att jag låste o larmade när jag stängde o gick ut i arbetstofflorna o vågade inte gå tillbaka o larma igen ifall det skulle bli någe fel så jag gick i tofflorna hem, från Granlo!! Å då var det t o m senhöst o kallt.....brrrr.

I  morgon blir det lite klippning av burret på huvvet...ja sa bara lite! Lite lugg o klippa upp, tror jag. Ska faktiskt gå hos en praktikant...så det kan kanske gå hur som helst : O Närå, är optimist, det kommer säkert bli bra!

                                

                                                                           Min lille snygging!!

                                                                                    Kram




Räck ut en hand

Hjälp utsatta barn!

Fick ett tips från en vän ang detta = ) Ett sätt att ge sitt stöd.


 www.uppdragbarn.se

Gillar inte!!

                                                               

                                                                       

                                                                                  Däckad!

såna här dagar ; ( Stressigt som bara den. När det inte flyter på utan allt dras ut på tiden och man har en tid att passa.

Så var det idag o känslig skalle som man har, som knappt tål nånting snart (vart ska det här sluta??) så får man ju naturligtvis migrän! Konstigt vore annars, man är ju så van.

Hade tid på Bvc för Elliots vaccinering o läkarundersökning. Nicke jobbar så då vet man att man måste ut med doggen innan. Å innan det hinna laga lunch till sig å Ellioten. Å trötta var vi allihopa. Satt o gäspade vid 11.30 i soffan. Annars brukar gäspningen börja på eftermiddagen efter all mat, promenader o lek.

E var trött o gnällig, inget var bra. Theo satt o tittade ut mig "när får JAG gå ut" typ. Å jag skulle göra mig någorlunda i ordning, suck. Slängde ihop nåt snabbt, åt hälften, gick ut, mötte kollega så fastnade å snackade, sprang hem, in med Theo, till bilen, till Bvc, leta småmynt, slänga i mynt, upp på 2:a våningen å precis när vi sätter foten i väntrummet ropas E upp. Går in, svetten dryper om en, väger o mäter lille E o barnmorskan ber mig ta fram vaccinet!!! Ahhh vilket vaccin??? Glömt!!!! Jäklar! Kände mig som en blåidiot. Det är därför ni är här svarade de. Åhh jag hade inte förstått att det var den sprutan....aja blev bra ändå. Han fick ta sprutan (de hade vaccin där) så vi får komma förbi med ett nytt en annan dag. Ingen större skada skedd men hatar när man inte är med på noterna. Ibland har man ingen koll..... man är som bortblåst. Elliot mådde iaf bra efteråt, sov inte ens. Fick en jäkla energi. Stannade till i stan för några ärenden, Elliot försökte kliva ur vagnen hela tiden. Han har ingen ro att sitta still längre. Ska man göra stan eller Birsta får man nog gå själv.

Som tur är försvann huvvevärken efter piller o middag. Vila var det inte på tal om för när jag väl somnar så vaknar Elliot, slår aldrig fel. O när jag vaknar dunkar huvet oftast ännu mer. Måste försöka lägga mig tidigare ikväll......om man har nån karaktär alltså = /

Det är svårt det här med stress. Visst är det upp till mig hur man hanterar situationer men ibland är det oundvikligt. Man försöker planera men vissa gånger räcker det inte.

Till helgen blir det iaf restaurangsbesök med Nicke! Ser fram emot, så längesedan.

Såg "Djur i fara" med Linda Isacsson när hon mötte pandor (kommer inte ihåg vilket land) å det var det mysigaste jag sett!! De är ju så goa o keliga. Världens snällaste djur!! Jag smälte. Ville vara där o kramas jag med.
Fast jag har ju mina krambjörnar här hemma : ) Just nu har jag en vovve sittandes vid mina fötter som gnäller. Rädd för att jag måste ta upp en liten son, klä på han o trava ut på en runda........ kan vara nödalarm!


                                                               Ciao!

1:a besöket!

Haj haj!

Idag gick jag och Elliot och besökte Öppna förskolan för första gången, på Skönsmon. Han travade, eller ja menar kröp, rakt in. Inge tvivel eller rädda blickar. Visst tittade han sig omkring lite men siktade sen mot rutschkanan. Den blev favvon större delen av tiden där. Kul : ) Han både åkte, låg och försökte klättra uppför den. Svettigt värre var det.....stöön! Fick flytta han så att de andra barnen kunde åka, typ hela tiden. Han hade inte ens ro att sitta o ta en skorpa utan att det kliade i kroppen =P  Då var det bara att hänga med!

Han var lite nyfiken på de andra barnen. Tittade när de lekte, satte sig bredvid nån och plockade fram leksaker. I det ögonblicket fick jag plötsligt känslan att min lille kille har utvecklats så mycket. Han är inte så liten längre. Jo lite grann såklart men samtidigt stor på nå sätt. Allt går ju så fort! Snart sitter han på sitt dagis o leker på golvet bland sina kompisar och har det så roligt = ) Å man ska klara av att vara utan han varje dag....... Kommer kännas såå ovant!

Det blir nog flera besök på Öppna förskolan för det var ju en hit! 

F_N! Jag missade "Hål i väggen" igår! Grrr..... : ( Hade ju sett fram emot det hela veckan.....Glömde bort det helt enkelt. Surt! Aja får inte missa det igen. Tycker det verkar skitkul!

Framöver blir det några "lägenhetstittar", spännande. Och städning....blää.  Det blir inte städat lika ofta som förut, inte konstigt! Så vi brukar planera in så man kan städa riktigt , damma o skura, utan att man nästan håller på att städa bort både barn, hund o man i all hast hahahahaha!! Det är jag oftast som städar o då vill jag helst, om det går, vara själv så går det fortare.

Igår hade vi ett litet "efterskottskalas" då kompisarna var bjudna. Elliot fick jättefina presenter;

                

En safaribuss i trä med massa djur, en brandbilsbok och en djurbok. TACK kompisar!!

Jo har ju skaffat en ny elefantsnos till Elliot. Det var ju så synd att den andra tappades bort. Det är ju ändå en söt liten polare till han! Som ska vara trogen i alla väder.......

                  

                                                                  Min Snos med sin lille snoooos!


Nu ropar soffan på mej. Har en hund som ligger där. Ska mysa lite med han.....om han vill dvs!

Ha det fint fint!                                 
                                                                             
                                                                                                     



Första födelsedagen!

Tjolahopp!

Kalas för vår 1åring var det i måndags och det var väldigt lyckat med drop in under eftermiddagen/kvällen för familj o släkt. Många fina o uppskattade presenter kom de med = ) Fast Elliot själv var inte så intresserad av alla paket, drog väl i nåt papper o snöre men mer var det inte. Roligast var ju alla ballonger! Men emellanåt blev han ju nyfiken på alla leksaker. Å tårta o saft fick man ju äta men det var ingen höjdare, blää. Blev några grimaser här o där =P

Som sagt så var det ballongerna som hägrade.....o de hägrar än! Ligger ballonger överallt som har ramlat ner från lampor o annat. Dem viftar vi med så Theo blir alldeles snurrig när han försöker fånga dem med sina käftar ;D

Lite bilder från Stora dagen!

                  

                                                        
    
                                       

                   

                   

Elliot tyckte det var jättekul att träffa farmor o farfar, mormor o morfar o alla andra! Han var på ett ganska glatt humör trots snorigt o hostigt. Ja det är otroligt vad små barn orkar. Så nu är han 1 bast vår "storkille" : )

Stort Tack för allt hörrni!! Det var Mycket fina saker Elliot fick. B la en Bobby Car, pussel, massa snygga kläder, docka, kritor, böcker, pengar, byggtorn, bil. Grannkompisen Elias kom också ner en stund för lite lek = )

                                                       / Elliot m fam.



Ps. Lägger ej ut nå bilder på gästerna då jag ej har frågat om de tycker det är ok.












Hipp hipp......

Hurra!

Grattis på 1-årsdagen vårt lille charmtroll Elliot!
Du är det mysigaste som finns!
Många pussisar på dig från oss!


Förberedelser!

Gokvällens alla!  

I  morgon e det dax! Vår gopojk går och blir 1 år!! Det är helt otroligt vad tiden har gått fort. Hinner inte med själv. Förstår när folk säger att ta vara på småbarnstiden för det är då allt går i raketfart, i utveckling o allt. Jag måste säga att jag saknar faktiskt när Elliot var liten liten bebis. Det var speciellt på sitt sätt med amning, närheten när han kunde somna hos en när han fick känna ens hjärtslag, första gången han log, jollrade. O så mysigt : ) Men det är såå mysigt nu också. Skulle INTE vilja byta bort allt detta mot något i hela världen!!! Så roligt när han börjar förstå, försöker säga själv, blir glad av det mesta, visar alla möjliga känslor, är busig, börjar härma.

Imorse blev det lite kakbak. Farbror Jonas o faster Helenè kom o grattade i förskott o hade med sig presenter; en jättefin filt o pyjamas. Kommer användas flitigt. Tack tack så hemskt mycket : )

Igår passade jag o D på att utföra att jympa pass på friskis.......gick sådär = / Man är så långt ifrån tränad som man kan bli kände jag. Å åter påminndes jag om hur mycket jag AVSKYR att ligga o göra benövningar såsom cykla o sträcka ut o in ut o in vända åt andra hållet, göra likadant. Fy fasen! Men annars är det kul tycker jag. Speciellt om de har bra musik. Gillade D:s kommentar direkt efter passet; "Nu vill jag ha pizza" ha ha ha.
Till kvällen möttes vi upp hos M som hade dukat upp så jäkla fint med grönsaksstavar o dip till alla. Hur gott som helst! O fan vad vi skrattade : D Det blev mången skämt om ditt o datt. Längesen jag fick mig ett sånt gott skratt, kändes o känns fortfarande bra! Tack för en skittrevlig kväll gänget!



                                                

                                     Några dagar gammal!                  Nästan 1 år!


Imorgon blir det kalas med tårta paket o ballonger. Hoppas du får en fin dag prinsen våran!



Love u   /Mamma pappa Theo






Host & krax

Hallå! 


Har haft 2 st här hemma som har haft feber och snorat ikapp. Först blev Nicke sjuk sen Ellioten. Som tur var så varade det inte så länge. Nu är de så gott som sig själva igen : D Det är ju såna tider då sjukdomarna härjar titt som tätt överallt. Förr eller senare åker man väl dit......Fast brukar ha ganska tur med att kunna hålla mig frisk. Det räcker med att man får dras med den där sabla migränen då å då : (

Veckan har varit lugn. Varit hemma, utfört hushållssysslor, fixat med annonser till tidningar ( på måndag kan ni som har tidning kolla in ett litet födelsedagsbarn! ).
Har varit ute efter ett bra regnställ ett tag nu men inte funnit nåt sådant. Inte förrän idag! Travade ner på stan o mötte upp brorsan o fann ett på Team Sportia som satt som smäck. Ett vanligt svart allväderset som inte kostade skjortan. Är så bra att ha när man är ute i spöregn med hund o vagn eller på långa promenader med vännerna.

Igår kväll blev det myskväll hos Annis = ) Nice! Åt mycket gott! Blev promenad dit o hem, sköönt. Sen promis med doggen. MÅSTE röra på mig mer. Skulle ju egentligen ta mig i kragen o utnyttja träningskortet man får kostnadsfritt genom jobbet men jag vill göra så mycket annat! 

Doggy T fyllde 3 i tisdags o firades lite. Här är han en aning avvaktande vid åsynen av en konstig ny leksak....

                          

Annars består dagarna av bus, sagoläsning, jagis, bollkastning, sång, dans. Elliot älskar när han får jaga en i gåstolen. Då kiknar han av skratt. Eller när han kryper o jagar Theo, det är skitkul! Theo däremot flyr med fasa i blicken..."ahhhh rädda mig från detta monster" ser han ut att tänka hahahaha.......................

Det är det här "monstret" han menar. Mitt        !!!!!


                        

En liten kille som njuter när han får borsta tänderna själv hi hi hi.........................å dreglar en massa = P


                                                               Tjillevippen!!




RSS 2.0