Ont i kropp å knopp

Tjeniz!

Var ju å sprang runt Sidsjön tidigare i veckan å fasen vad oslipad man är =  /

                                                                      

Ja fast det är ju inte konstigt. Har inte tränat riktigt sen innan jag var blev med barn! Tungt var det. Har fortfarande, efter flera dagar, träningsverk i höft o ben aj aj. Men det känns ändå bra, så länge man håller på regelbundet. Ska försöka = ) Nåt "Beach 08" mål har jag dock inte! Har aldrig lyckats uppnå nåt dyl under alla dessa år utan jag siktar mer på välmående överlag........................med valkar ha ha ha! Äh bara att acceptera 
:  )


                                                                                   
Har haft ont i skallen idag men varit på benen ändå. Spelar ingen roll ifall jag ligger. Ibland
kan det kännas ännu tyngre när jag vaknar o det vill jag inte. Men tog mig till jobbet med Elliot å hälsade på. Det var skitskoj! Hade med mig härligt kladdiga wienerbröd! Sedan drog vi till Sidsjön o grillade hamburgare! Mysigt! Å gott! Tog en promenad hem. Vilken värme det är, helt otroligt  = O Hoppas det håller i sig.

Här är en härlig bild på Elliot när han har upptäckt att även en leksakshunds hårda svans kan vara nåt att bita i  hi hi hi!

image213

Helgen kommer nog bestå av att umgås med familj o syskon, förhoppningsvis ute i finväder. Kanske en picknick i gräset! Annars är ju Sidsjön ett jättefint ställe att vara på. Rekommenderar!!

Natti natti alla nära & kära!

image214










HA HA HA!

Ni har väl inte missat pojken som sitter o tittar i sin  pappas Kama Sutra bok = ) Den reklamen är ju  för härlig! Jag älskar den!

" Pappa, vad e Kama Suuuutra? E det din bok pappa? Mä pappa va fasiken e det här? Varför e hon naken tanten? Har hon fastnat?"

Jag skrattar lika gott varje gång!!! Ja ett gott skratt förlänger ju livet. Undrar med hur mycket?? : ) Kommer ihåg hur mycket man skrattade förr. Åt allt! När man inte fick, eller bör. På möten, på
bussen. Det var goa glada tider då också!
                                                                                image201

Hm undrar hur man lägger upp videos från YouTube här på bloggen. Jag är ju fortfarande nybörjare på det 
här. Har försökt men förstår ändå inte.....

Här kommer några "sura" miner från Ellioten när jag gav han katrinplommon häromdagen.

     

I söndags var det ju morsdag så hem till mamma o fira blev det. Där togs det lite bilder.

     

Å man blir ju själv firad nu också =  ) Firades med lite go mat o fin present! Tack mina gosisar!

Har inte så mycket att förtälja förutom att jag tycker det är skönt med värmen som kommit tillbaka! Imorgon en fika på stan med mina trogna : ) På torsdag väntas en grillning ute vid vattnet med Nickes arbetsgäng. Hoppas på bra väder! Ska bli mysigt!
                                                                        
                                                                       image211

Hej då!  Kram på er alla däruppe  = )
                                            
 

  





Hurra!

för lille Lukas som fyllt 1 år! Vi var där o grattade han i måndags. Han fick ett fint paket innehållande en trä....öh ja vad kallar man den. En sån som man slår ner pinnar med en hammare. Ja den var jättefin iaf o Lukas o jag satt o turades om att hamra =  ) Pappa J o mamma A-C bjöd på kakor, hemmagjord smaskig chokladkaka o tårta. Mycket gott! Tack tack! 
                                                                                                                                                                                                  
image197  
 

Lukas hade en skitrolig tupp som spelade musik o som gick runt runt ha ha! Den ville Elliot mörbulta medans vi vuxna satt o tokskrattade åt den!! En hit hos "de stora barnen " : )

Idag var vi hembjudna till E & O. Så roligt att träffas =  ) Hade med mig en bullkrans o de hade bakat supergoda chokladrutor! Finns det någe godare än chokoläääde!! Elliot tyckte det var jättekul med alla leksaker som fanns i O:s rum! Han smakade på det mesta ha ha! O var så rolig för han var lite på sin vakt, som barn är när det gäller ens leksaker, o sneglade på Elliot då o då. När vi satt o fikade passade Elliot på att ta i ända från tårna o skrek ut sitt glädjevrål! Så han skrämde nog O som tittade lite storögt på han  =  )

image198

Här sitter lillbubben och tar ton =  )

Innan det var jag ut till Birsta. Var in på Panduro o stod o velade =  /  Finns ju så mycket! Har ju kommit på pangidèn att göra doptackkort på egen hand.............. uj uj vad har jag nu ställt till med. Är ju den siste som man tror skulle sätta sig o pyssla med nå sånt men nu blir re så. Hittade lite grejer så ska ta o försöka sätta ihop ett antal med diverse småplock! DET är en utmaning.

I morgon ska vi på tjejfest hos Maria! Sköj!! Ja Elliot får naturligtvis också komma fast han inte är tjej he he. Kan ju inte lämna lille man hemma. Nicke ska på Roddan o rocka loss!

På söndag är det Morsdag o förhoppningsvis blir man lite firad. Det är ju första gången! Fast det känns som att man firas varje dag när man ser sitt barn! Det spritter i kroppen av lycka!!
 

                                                                       image199               
Nä nu får det vara slutsnackat = ) Ska ta o mysa i soffan med Nicke! Ha en mycket bra helg alla!
Kramen!

                                




Utmanad!

Har blivit utmanad av Erika!

För.......

5 år sedan...
Bodde jag själv i en 2:a i Nacksta . Hade allt ... utom en soffa! Tror inte det blev mycke tvtittande på den tiden ha ha! Hade varit tillsammans med Nicke nästan ett halvår. Jobbade på särskolan. Världens roligaste jobb! Tränade för fullt. Mitt liv såg ut som så;  jobbade, kom hem, gick å tränade, kom hem å åt, sov. När det inte var träning fick Nicke lite tid med mig =  )

3 år sedan...
Köpte jag o Nicke vår 2:a här på Södermalm! Nickes pappa renoverade den å den blev jättefin! Jag fick tyvärr gå från särskolan o sökte själv nytt o nu jobbar jag med småbarn bara ett stenkast härifrån!

1 år sedan...
Gick jag med putande mage ( ja det gör jag ju än idag men då var den mycke större : P) Gick på havandeskapspenning o mådde toppen!

3 månader sedan...
Då var Ellioten 5 månader o väldigt mammig!!! Men en härlig tid, som nu!

Igår...
Hade jag besök av mamma o vi beställde hem pizza, gött.

Imorgon...
Ska E o jag träffa kompisar på stan över en fika! Alltid lika kul att ses :  )

Om ett år...
Har jag börjat jobba igen efter 16 månaders mammaledighet o Nicke ska vara hemma lite med E. Men vi ska samtidigt ha han på dagis. Undrar hur det kommer kännas...

Alla som vill, känn er utmanade!!! KRAM!


Dop

var det ju i helgen å det  var sååå fint! Lillgubben "tog sig vatten över huvudet" he he å det gick jättebra = ) Elliot var kolugn, tittade lite förstrött runt på alla. Undrade säkert en aning vad alla höll på med, ja speciellt prästen som pratade o pratade hihi. Fast det sjöngs ju emellanåt. Psalmerna hade Nicke o jag valt ut. Jag tycker att den sista vi sjöng; "Du vet väl om att du är värdefull" är så jäkla fin! Då var det nära att brista  ; ) Måste få dela med mig lite av den.................

"Du vet väl om att du är värdefull
  att du är viktig här och nu
  att du är älskad för din egen skull
  för ingen annan är som du"

"Det finns så många som vill tala om
  att du bör vara si och så
  Gud Fader själv, accepterar dig ändå
  och det kan du lita på"

Sedan läste ju Nicke o jag en dikt också "Älskade barn" . Den e oxå fin! Vi var ganska nervösa, särskilt Nicke som läste lite fel här o där men det var säkert ingen som märkte = O

Prästen var skitduktig!! Hade så bra hand med Ellioten. E försökte dra han i snoken o det blev ju några pet i ögat på han också ha ha ha. Men det tog han med ro. Här följer några bilder från den stora dagen! Allt från påklädning till presenter!

                 


Elliots faddrar, Jonas o Fredrik gjorde ett toppenjobb, tack farbror å morbror!'

Efterår fikade vi i församlingsgården, kakor å tårta. Tårtorna var skitagoda.......hörde jag. Hann bara smaka av en av dem = ( Vi hade en med exotiska frukter, en med banan nånting (tror jag det var) å en choklad, se bilden ovan! Jag hade bakat chokladkakor o kolakakor. Många kom o det var kul!!

Å mååånga fina o roliga presenter fick Elliot!! Tack så hemskt mycket allihopa!! Det var bla; resesäng, pengar, presentkort, nalle, fotboll (morfar hade nog en baktanke där, gammal fotbollsveteran som han är) spegel, klädhängare, kläder, böcker, handduk, hjärteskål, mätsticka, maracas, tåg, blomma, klossar, spargris, halsband. Ja mycket saker var det o tacksamma är vi för allt!!!

Mm det var en dag att minnas!

Här leker Elliot med några av presenterna!

image195

image196

Shake it, shake it!   /   E  &  E


Förberedelser!

Japp snart dags för dop =  ) Ska bli fint att döpa sitt lilla hjärta!

Förberedelser har gjorts under veckan. Lite handlande, småkaksbak, tårtbeställning, kläder har ordnats, prästen gjorde hembesök. Trevligt att de vill komma hem till en o gå igenom dopakten. Se över vilka psalmer man valt mm. O det blev prat om annat oxå :  ) Mm ska bli spännande. Rädd bara att man blir FÖR sentimental o börjar böla eller nåt där framme. Skulle vara jag i ett nötskal......aja.....

Som sagt så var Ellioten o jag o handlade i början på veckan. Han fick sitta i kundvagnen för första gången o det var ju skitkul. Han flaxa o skratta för hur mycket ser man inte därifrån! Emellanåt fick han hålla i lappen där jag hade skrivit upp allt som skulle behövas. I början var den ju hel men efter en liten stund, ja för det gick snabbt, såg den ut såhär;

image176

Uppäten på vänstra sidan! Ansvarsfull mamma man är rå  = (

Var på 8-månaders koll i tisdags men det kollades inte så mycket tyckte jag. Fick väga o mäta han iaf; 8270 g, 71 cm lång! Det går framåt! Å framåt går det bokstavligen talat nu för nu kryper E för fullt. Han är ingenstans och överallt! Han e busig också för han ska hela tiden mot Theos korg o leksaker, som här! Å så brukar han dra i filten i korgen så den flyger. Det älskar han!

image177

Skålarna på golvet har vi börjat fått ta bort för där e han oxå! Å han vet på nå sätt att han inte får röra Theos grejer för när man säger åt han så sprattlar o skrattar han = ) Å så vänder man på han. Idag hann han få tag på Theos pipgris så Theo, som låg på vår säng, hörde när Elliot klämde på den o kom som ett skott. Ställde sig bredvid han o det såg ut som han tänkte; "släpp den där grisen, den e min!" Mm det gäller att ha koll!

Mången kalas blir det den här veckan! Gammelfarmor fyllde år o då var vi där med lite blommor. Några bilder från den dagen.

       

Blandade miner ha ha. Ja det blir ju mest bilder på E nuförtiden. Man glömmer liksom bort att knäppa på oss vuxna..... Fast det är ju ändå inget att se  : p

Imorgon fyller Nickes pappa o kusse år så idag var vi o inhandlade presenter. 

Men innan firande blir det lite fler förberedelser inför dopet. Så måste gå å slagga nu. Ses på lördag!!!

                                                                  image183



 


Presenter!

Gokvällens!

Brorsan (Björne) kom ju hem från Laos i veckan efter en dryg månads vistelse där med mycket sol, värme o dricka.....ja säkert av alla de olika slag  = ) Han hade med sig en massa presenter därifrån till oss;

image160

En typisk Laosväska, liniment, halstabletter, mango, halsband o armband till mig, coola solglasögon till Nicke, å sist men inte minst ett paket kådisar m jordgubbssmak (han är så skojfrisk lillebror min!) Roliga prylar! Tack broder! Man slutar aldrig förvånas över vad han kan hitta på  : )

Smakade förresten mangon nu ikväll o den är ju inte precis som den vanliga mangon vi kan köpa här.

image161

Tyckte den var en aning sur i smaken men ganska god ändå.

Tack C för den söta blomman o det rara kortet! 

Elliot har börjat krypa lite smått, så kul att se hur han försöker ta sig fram! Först står han o vaggar sedan rör benen på sig o sen armarna. Han tycker om när man ställer nånting framför han på golvet som han ska nå.  Men efter allt stående o ansträngande blir man ju sååå trött så man däckar skönt i soffan!

                                           

I morgon blir det en bakdag! Tänkte göra några småkakor till dopet. Är  det någon som har nån idé vad man kan göra?? Nåt enkelt o snabbt skulle vara bra =  )


Idag kom Frazze på besök. Då blev det "Dogs in action"!!

       

Men även busandes hundar blir trötta!  

O vill ha ompyssling i soffan av nån frivillig! 



Sussa gött vänner!!

                                             

                             



Lugna puckar....

En lugn, nåja någorlunda iaf, vecka är snart förbi. Har blivit lite vårstädning o fönsterputsning o gardinbyte! Skönt, nu e d gort = )

Vill visa de skitfina blommorna vi fick för nån vecka sedan som har börjat blommat ut, de är så jäkla tjusiga, titta!!

image152

Var ut till Birsta City en dag för Nicke skulle inhandla lite finkläder till dopet. Han lyckades rätt bra med byxa o skjorta. Försökte truga på han en slips men icke...... Jag fyndade en snygg väska på Indiska! För 50 spänn!!

image154

NU har Nicke o jag blivit Världsföräldrar!! Vi vill verkligen bidra med något till alla barn som har det fattigt o svårt o är sjuka! Känns BRA! Missade såklart det mesta av galan som gick på tv men såg när Kattis Ahlström var någonstans tror jag o träffade barn som råkat ut för olika händelser, bl a blivit våldtagna. Fy f_n vad hemskt!! =  ( Så tragiskt. Man blir så illa berörd när de berättar hur de blivit behandlade, att de har ont osv. Vilken värld vi lever i!! Kan Inte fatta! Grymt :  (

Såg nån morgon på UR på tv om något U-land och arbetsförhållanden. Hur människor får slita häcken av sig med över 12 timmars pass varje dag. Tex de som gör kläder. Hinner de inte klart när arbetstiden är över får de jobba tills de blir klar, UTAN lön! O de undviker att dricka vatten för att de inte ska behöva gå på toaletten för då får de jobba ännu längre.....Asså, det är ju slaveri! Å folket i det här landet ser ner på kvinnorna. De tycker kvinnorna ska vara hemma men de måste ju jobba för att kunna försörja sig. Hur ska de annars klara sig...
Usch vilken människosyn.....

Imorgon väntas den årliga vårstädningen i vår bostadsrättsförening, ska bli lite kul faktiskt. Lite krattning, rensning, grillning hi hi. Elliot kommer få hänga med i bärselen eller så blir det droskan ha ha!

                                                                                image155

Japp snart dags för dop! Blir ganska många som dyker upp, kul! Det blir nog en fin tillställning. Har alltid haft svårt vid andras dop att hålla igen tårarna, får se hur det går den här gången.

image156

Här är han våran lille man! En glad liten bubbe =  )

Då såg man ännu ett snörvlande avsnitt av Spårlöst igår..... men vilken känsla o rördhet! Så många han fick träffa. Tänk om....tänk om....ja det är nog många gånger man tänker så om man var i hans skor. Snyft snyft.


BUENAS DIAS TODOS! Njut av värmen o varann!


                                                                                       











Zzzzzzz.......

Hej svejs!

Då ligger man o barn o hund  å snarkar så då passar jag på att skriva =  )

På begäran kommer recept på mina, dock barnsligt enkla, minipizzor ;  image139

Polarkakor
Tomatpuré
Skinka
Ananas
Salami
Oliver
Ost
Ruccola
Oregano

In i ugnen på 200 C tills de fått färg! Snabbt men gott! Man kan ju ha i stort sett allt man tycker om på pizzorna! Jag tog det jag hade hemma.

Hade besök av kompisarna på Valborg, TREVIGT! var det. Tack för sällskapet!

Igår bjöd jag in dem igen ha ha! Can´t live without them!! Käka smaskig kladdkaka o massa kex o ostar, mums! O surrade järnet he he... Det är efter såna här gånger man känner att man borde ut å springa, ta fram cykeln, besöka simhuset oftare.......urk......jag ska......Men om man tänker efter så får man rätt mycket motion ändå med hund o vagn i stort sett varje dag flera gånger. O det blir ju några svängar upp o ner i backarna varje vecka så visst rör man på sej :  )

Igår vart det en lunch på Ikea med gammelfarmor o gammelfarfar. Sedan en sväng o inhandlade lite grejer. Bla vita små korgar till lilla hyllan i hallen men skulle nog hellre vilja ha dessa bruna istället;  

image140I fredags kom farbror J o faster H på besök, osså Frazze såklart! 
                                                                                   Theos trogne vapendragare : p Då är det bus som gäller på 
                                                                                   schemat. De kom även med jättefina blommor, tack så hemskt
                                                                                   mycke!! Så här ser de ut;

image142

Fina va!! Å med dem kom det Årechoklad oxå, hur goda som helst!!

Hittade en skitfin pyjamas/sparkdräkt i veckan åt Ellioten som jag inte kunde motstå!

image143 


Här sitter han, på ena bilden med sin lilla gulliga varukorg som man fick på affären när man handlade barnmat. Han gillar den skarpt o brukar ofta "gå på affären o fylla den´, som här med leksaker" hihihi. På den andra sitter han o diggar o spelar på sin maraccas. Varje dag brukar vi ha en liten musiktime. Favvosångerna finns på barnkammarcd:n. Tack för den E o O!! Den är poppis hos Elliot ska ni veta. Sprattlar som en bläckfisk så fort jag trycker på den!! Då är han i stt essä!


image147

image148

Idag har vi vart mycke ute, gått, fikat på altan, varit till farmor o farfar o käkat grillad fläskfilé! Årets första grillmat för mig, så jäääkla gött!

Imorgon ska det lunchas med gänget! Skoj! Hoppas bara det finnes någe bra på menyn. Sedan ska vi hitta nån finskjorta åt E å ha på dopfikat. En annan har lagt ner hoppet att finna nåt nytt fint att ta på sig, det bliva någe gammalt men rent =  )

Ha det bra gott folk med en ny vecka i antågande! Sweet dreams!!


                                                                           







RSS 2.0