"Prylar"

HEJ IGEN  : )

Tillbaka till bloggen denna gång med minnet i förvar!

Vi gjorde ett badkarskap i veckan : ) Var på Silvan och fann ett jättefint badkar med ett bra priserbjudande så vi nappade. Finns ju inget i nya lägenheten och vi MÅSTE ha badkar, inte minst för Ellioten som ÄLSKAR att bada! Sen har vi lånat hem tapetkataloger. Iiiihhh det är ju en djungel det där med vad man vill ha, vad som kan passa osv. Sen har vi kikat på lite kakel, vill ju byta ut i nya köket som inte är riktigt i vår stil. Skulle vilja ha nåt färgrikt, typ rött!!!
Ungefär nånting såhär kanske.....

                                                        

Aja vi hinner nog ändra oss ett antal gånger haha.

Igår hade Elliot feber men var ganska pigg ändå fast han har sovit dåligt. Febern gick över imorse. Konstigt när det bara är feber och inget annat bryter ut  : o Dock är det ju skönt om han får vara frisk. Vi satt mest och myste och kollade på film...eller rättare sagt "Teletubbies". Elliot sitter som klistrad en stund tills det blir för mycket "tubbiekjäääm" eller nåt, ja han stänger av tvn ialla fall men trycker inte på den igen så man försöker lära han att göra det men han förstår inte än så det blir bara tomt tjat ha ha ha  : - ) Här sitter min sötis och tittar och snosar på pappas tröja.

                     

Idag var vi ut till Birsta, Nicke skulle heja på en gammal lumparkompis. Vi kikade runt lite, tog en fika på Charm. Elliot var både glad och sur och lät ganska mycket oavsett = P
Han har fått ett sånt humör! Blir skitarg när han inte får som han vill eller när saker å ting inte är som han vill. Då skriker han. DET har inte jag lärt han! Idag visade han på det när vi gick för att titta på Spöket Laban som skulle "uppträda" men det enda han tittade på var en ballong som någon höll i och DEN ville han ha! Vi fick gå därifrån.... Ja han är rolig lillgubben.

Var in på "Classes" (Clas Ohlson) och hittade faktiskt det jag sökt, när man minst anar det!! När vi var hos Minna nu i veckan så hade Elliot roligt med ett piano där. Han skrattade så mycket när Minna spelade på det! Pianot har en massa olika ljud också så jag tänkte jag skulle försöka hitta ett sådant och idag fann jag det! Första julklappen fixad! Jag är tidig i år! Ja tyvärr så blir det nog en klapp så han får vänta.

Ikväll bjöds vi på pizza av mormor, tack! Morbror B var också här. Elliot fick också käka pizza å det var ju inte dumt, han njöt i fulla drag av att äta själv.

                 

Theo såg ungefär ut så här ett tag när han inte fick nåt först. Tassarna i kors tills det laddes upp på fat...och då blev det fart hi hi.

                 

Sen var han glad igen och gjorde high five!

                  


Ser fram emot morgondagen!! Ses då tjejer = )

Ha en fortsatt trevlig kväll!




Torka.....

Det råder bloggtorka.... Satte mig vid datorn för det kändes som jag hade mycket att skriva om men det försvann med vinden = ( Konstigt.......  Allt flög ur mig.

Idag var vi iaf bortbjudna till E & M. Jättekul att få komma : ) Tack för go mat, jag och Elliot åt som gamar hehe. Så roligt att se Elliot och Minna leka. Man skrattar gott  : D

Igår tog jag med mamma till shoppingmeckat, Birsta. Var ute efter några tröjor till Ellioten och fann några på rea, billigt och bra! Var även ute efter en täckjacka åt han men fann ingen fin. Jo en men den var för stor, synd. Skulle vilja ha en dunliknande. Kollar faktiskt lite på Tradera. Där kan vissa lägga ut ganska nya o fina fräscha barnkläder till låga priser.

Skulle egentligen varit på Öppna fsk igår men så blev det inte. Klockan blev efter 10 när vi var färdig med allt. Å vi skulle gå dit, tar iaf 20 min minst.  Å hissen funkar inte, grrrr. Fastän det bara är en trappa så kände jag att jag inte orkade dra upp vagnen i den smala trappan. Å det stänger kl 12 därborta så jag sket i det, ville inte stressa. (Bilen var på service) Tar en tur dit imorgon.......med framförhållning!
Sedan tänkte vi nog efter det börja kolla på tapeter inför renoveringen, kul!

Längtar till lördag!! Äntligen dags igen för månadens sammankomst av ett gäng hungriga o törstiga o surriga jäntor ha ha =D

Avrundar här med några mysiga bilder på min goknopp! Och hans trogna följeslagare snosen (elefanten) pluggen (nappen) och nykomlingen grisen Rosa (handdockan). Ha en bra fortsättning på veckan!


             

             

            

             




Jippiiiiiiiii!

Äntligen infann sig ödet! Nu har vi fått lägenheten såld : ) Nu kan vi blicka framåt! Så skönt att det är avklarat. Nu längtar vi SÅÅÅ till nya lyan. Iiiihhhh så mycket nytt och fräscht man vill ha.....blir TOKIG! Man kollar ju sig blind på Ikeas hemsida så man blir alldeles snurrig hahaha...... Nicke har blivit  frälst i en bäddsoffa han såg hos min kollega o granne;

                                                 

Den är faktiskt jättefin!.....och praktisk! Man kan dra ut den till 2 bäddar. Tänkte ju göra ett mysigt gästrum. Sen skulle vi vilja ha ett STORT matbord så alla släktingar o vänner kan sitta vid ett o samma bord samtidigt, det här;
       
                                               

Bordet kan rymma 10 pers med iläggsskivor! Och till det enkla svarta stolar;

                                                

Mmm man får se vad kassan tillåter =P


I veckan gjorde vi en ride upp till svärföräldrarnas stuga och grillade korv i det vackra höstvädret, det var asmysigt!! Men ack så kallt, hutter hutter.......... Men en eld fick vi upp och korvar fick vi i oss innan vi nästan förfrös oss och vände hemåt. Bilder från denna dag.

 Mor med tjurig son som bara ville gå hela tiden och inte vara
still för korttagning hehe.

 Pappa med gåendes son!

 En Theo lekandes med boll i en buske.

 Vackert va?

  Här ska brinnas!

 Var e käket??

 Här vankas maaat!

 Vem är det som kan hoppa o studsa som en känguru?

 Ellioten fick låna pappas handskar då hans lilla fingrar blev
kalla. Utifrån minen var det INTE så populärt = )

Härligt att bara åka iväg sådär mitt på dagen o göra något ute i det friska.

Ikväll var jag  & Elliot bortbjudna till Anna o Rasmus. Vi fick jääättego kycklinggryta med ris o sallad. MÅSTE få receptet! Elliot gillar Minna, Rasmus kusse, skarpt! Så kul att se när de "leker" : ) Minna ger Elliot vatten, stoppar in nappen i  munnen på han eller när de sitter på golvet och byter grejer el dyl. Efter maten tittade vi på "Sex and the city" filmen. Av det jag hann se så var den skitbra! Det är som dom säger att man både gråter av glädje o sorg när man ser den. Tyvärr blev det bara halva filmen för Elliot vaknade och var döledsen så det var bara att åka hem. När vi kom hem somnade lillsnosen som en stock igen  : ) Men TACK för allt Anna, roligt så länge det varade!

Imorgon blir det titt på en byrå och kalas!

Ha en nice söndag alla i det förhoppningsvisa fina höstvädret!







2 steg!!

Hej svejs i lyorna  : )

Hoppas ni mår finfint!

Det blir nog mest bilder på kvällens blogg som får tala för sig själv = ) Har tagits en massa kort.

I helgen var vi till Norra Berget där Elliot fick leka av sig och Theo fick gå en långpromenad.
Ja Elliot kryper ju fortfarande som en tok i racerfart så det var en Elliot som kröp överallt, upp o ner, i sand, på asfalt, åkte rutschkana. Fast nu ikväll tog han 2 steg själv!! Ja 2 steg är mer än inget hihi. Glad blev jag = ) han vill gärna inte gå då han nog tycker det går supersnabbt med att gå på alla fyra he he. Men som sagt det är nog på G!

  På väg till Norra med spaden i högsta hugg. "Är vi inte där än?"

 "Sådärja, äntligen! Med mössan på sniskan sticker jag iväg!"

 "Vad gör de därborta?"


I söndags tog vi en promenad bort till farmor o farfar där vi busade o åt paj o glass= höjdare!

Igår var det städ-och tvättdag....blääää. Not like = ( Men efter det belönade jag mig själv med en tur till Birsta med Ellioten o morbror Björne. Där käkade vi, inhandlade lite grejer på Ikea o lite kläder på rean åt E. Elliot blev dökär i den här rosa lilla saken; en grishanddocka! Så han fick den. Den är nu en trogen vän vid sovdags : )

     

                                                 Skitsöt!

Vi har lärt Elliot att ge godis till Theo o det tycker han är kul! Dock tvekar han emellanåt att ge Theo, för då kommer han på att han själv vill smaka lite :-)

                         
                        


Det var tänkt att vi skulle till Öppna förskolan idag men vi försov oss, vaknade halv 11! Såå skönt. Försöker tar oss dit imorgon. Jag tog mig en promenad runt Sidsjön med Theo o min gode vän D istället, härligt att röra på fläsket!

Barn har ju sån jäkla rik fantasi o det är så himla skoj att se! Vad de kan komma på alltså! Här har Elliot tagit fram en plåt och satt sig i den. Det såg ut som han åkte nånting när han lutade sig åt sidorna o lät ha ha.

                                  

                                                   Hej svejs!







Mätt & belåten!

TJENNA!

Då har vi kommit hem från en goood kvällsmiddag med min mamma o pappa ute. Det blev förutom då gott käk, vilda diskussioner, skratt och lite känslosamt= /  Mycket kan alltså hända på en liten stund när vi i min familj "kolliderar".......

Figge o N var barnvakt o det gick jättebra. Elliot hade somnat utan välling, var såå trött. Nu sover han sött min lille snyggiskille : )

När jag kom hem nu ikväll tog jag mig an min andre lille snyggiskille; hårbollen. Placerade han på diskbänken utan förvarning ( förstår han vad som ska ske ja då är det jagis som gäller, under soffan, under sängen, under köksbordet, först Theo, dammsugarn efter ). Men när han väl är på plats är han jätteduktig o sitter fint, fast jag vill ju helst att han står, tills han är klar. Såhär kan det se ut.

                

Eftersom man är ganska kort av sig så brukar han få flytta ner på golvet ganska snabbt. Bättre överblick då. Han blev sketasnygg! Blev dock ingen efterbild.

Fick ett smarrigt paket idag levererat direkt till dörren.................

                

......................som innehöll en massa hääärliga praliner!

                

Gissa om de är goda =P  Nå fruktansvärt!!! Tillsammans med en stor kopp mörkrostat Zoega o några av dessa njöt jag av en ljuvlig stund i eftermiddag!

Theo har lyckats förgöra sin favoritnalle, pandan! Hans allra första nalle såg idag sitt sista ljus : ( Det tog 3 år att snutta, bita, leka, kasta o dänga sönder den. Det blev ett jättestort hål bak på den så all stoppning for ut. Den såg faktiskt lite ledsen ut efteråt. Kan förstå det....

                                        

Ha en superduper bra helg alla!

Avslutar med en bild på Ellioten vid ugnen. En annan favoritsyssla förutom att sitta i hundkorgen är just nu att öppna ugnen o andra lådor.

                 




  Godnattens!






På fronten intet nytt............

mm...... här är det inte många knop som görs..... har förträngt allt vad hushållsarbete innebär....ja nästan iaf : (  MÅSTE klippa hårbollen här hemma men har inte orkat ta tag i det än. Det måste städas (då menar jag i varenda litet hörn!) å det krävs lite planering. Lätt hänt att annat kommer i vägen som lunch eller fika med polarna på stan =P
Då hänger jag på sörru! Å denna vecka har alltså bestått av några sådana träffar hehe. Roligt har det varit varje gång!!

Här är ett par bästa polare; "Bröderna Fluff" , utmattade efter en dags stoj o stim!

                


En gång i veckan brukar vi göra ett besök på öppna förskolan och det är en succe varje gång : ) Elliot blir som ett yrväder, är överallt o ingenstans. Han är inte rädd för nånting.....än. Klättrar i lilla trappen till kanan o ska åka ståendes, alltså på fötterna! Snor grejer från kompisarna (ja man vet ju aldrig, man kan ju få sig en tjottablängare :-)  Stegrar med bobby car bilarna så han hela tiden håller på falla bakåt i det där stenhårda betonggolvet aj aj aj! Ja de lär sig med tiden med just nu är man hack i häl så inget händer han eller någon annan!

Imorgon blir det restaurangsbesök. Snälla morfar bjussar, jättesnällt! Ser fram emot!

Pissigt värre.....vädret är INTE det roligaste, blääää. Det får gärna vara kallt men gärna med lite sol då är det ju mysigt. Men inget regn o rusk tack!! Det har jag inte beställt......grrrr.

Vid middagsbordet en helt vanlig torsdag fast med kameran i högsta högg och några bilder på en Elliot som vill ät själv, ett par "glada" miner o närbilder;

                       
                                   



                                                      







Lördag hela veckan lång.....

                                             

på er!

Ja då har en ny vecka börjat men här känns det fortfarande som att det vore typ lördag hela dagarna....ja nästan iaf. Man behöver inte gå till jobbet.....än. Man har inga möten ....än. Visst är det tidiga mornar som gäller men sen kan man hitta på i stort sett vad som helst att göra under dagen. Promenad, lekpark, fika/lunchdater, tripp på stan, öppna förskolan eller bara vara hemma! Inga måsten! Tycker det är himla skönt jag = )

Även om detta låter Halleluja så känns det inte riktigt toppen just nu....... Ser verkligen fram emot att flytta men det ser inte så ljust ut. Lägenhetsförsäljning= trög. Fasen att det skulle bli såhär precis nu då.....suck. Bara att vänta....

Tur man har en liten snubbe här hemma som förgyller tillvaron med glädje o skratt o tokigheter!


    


Gjorde en jättegod paj igår som jag brukar göra.

              

Man kan göra den på många vis men såhär lyder mitt recept;

Pajdeg

3 dl mjöl
1 krm salt
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning

250 g broccolibuketter
1 dl tärnad fetaost
1 skållad, skalad tomat
1 dl riven ost
0,5 dl pinjenötter
180g strimlad skinka

Äggstanning

2 dl mjölk
2 ägg

Hacka smöret och blanda det med mjöl, salt och vatten till en deg. Låt degen vila kallt en stund. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 200 graders ugn i 10 minuter.

Blanda samman ägg och mjölk.

Fyll pajskalet med ingredienserna. Häll på äggstanningen och toppa med riven ost. Grädda pajen i 20 minuter eller tills den stelnat.



Idag har tvättmaskinen gått varm. Tvättkorgen var fullare är fullast. Så det blev några maskiner här hemma så nu hänger det kläder på tork överallt i lägenheten. Å än är det inte klart.......

Såg ett program igår om gatubarn i Manilla, Filippinerna (tror jag det är). Så förödande hur små barn kan hamna på gatan sådär. Tragiskt. Hur vissa bara lämnas vind för våg av föräldrar, vissa har inga, andra rymmer. Många tas till ett hem där det råder förjäkliga förhållanden, skitigt, trångt, inga sängar, lite mat. Några sätts i fängelse. Flera bor på gatan, sover på asfalten. Tiggeri, snatteri, sniffning är deras vardag. Skrev mycket om gatubarn i skolan, har alltid haft en "förkärlek" om man nu kan säga så, att få veta om gatubarn o deras tillvaro.

Hehe var in och kollade hur man skulle se ut som en Simpsonkaraktär. En rolig grej att göra. Försökte få upp bilden här men gick inte. Gå in o testa vettja:  http://www.simpsonizeme.com/



                                                       
                                                                   Ho ho.......





Hjälp!

Ha ha ha satt o tittade på "Du är vad du äter" samtidigt som man satt o smällde i sig chips! Det rimmar inte så bra.... Anna Skipper skulle nog om hon hade förmågan hoppa ut ur tv-rutan och på mig och stjäla min påse med lättsaltade =P

Men det var ganska kul att se Katrin fd. Schulman o alla hennes kommentarer. Urk...man borde ju ta tag i sina egna kostvanor.....men HUR? Vet ju att man borde äta mera grönsaker, omega 3, rätt fetter osv. Och sluta med det söta, det salta, det vita brödet, halvfabrikatet mm. ( Choklad kommerjag ALDRIG ge upp) Men varför är det så fruktansvärt svårt??? ( Allt är inte så enkelt, jag vet  ) Var är karaktären o disciplinen??? Har inte ens satt igång o börjat träna buhu....... Kom till jobbet o sa till mina kära kollegor att men när jag väl börjar jobba igen då kommer man nog gå ner i vikt. Närrö det kommer du inte sa de tillbaka, för nu har vi en ny kock o hon gör så jäkla go mat o mellis. Ahh....hur ska det här sluta!! Kommer ihåg när jag var yngre och verkligen kunde hålla upp med godis och chips o läsk, det längsta varade i ett år! Å man tränade regelbundet, gick till skola o jobb, aldrig en buss. Hmm man börjar bli gammal å dassig, orkar inget, klär sig i stora döljande kläder. Buhu......

I morgon blir det doggyrace här hemma med två små svarta lurviga som kommer lattja ikapp! Kul för dem =D

Nu ska jag sätta mig o gå igenom kriterierna för lönesamtalet. Det återstår att se om man når upp till dem o kan få ett litet lönelyft. En liten procent som ändå kan göra skillnad!

 

                                          

                                                        Såhär "lite" till exempel.......


                                                                 Två sömntutor!

                    

Bye bye!






VIP-kväll

Hallo alla glada o inte lika glada läsare = D

Har alltså varit på VIP ikväll. Brorsan & gänget på Cubus hade 30 % på allt i butiken så det blev ett besök med morsan, även om Björn annars också får 30 % i rabatt men tänkte att det låter kul att komma iväg en sväng såhär på kvällskanten : )  Provade en massa men inget satt som jag hade hoppats på, suck. Men två jättefina sköna varma långa halsdukar att vira runt halsen med blev det!

                     

Vi hann även med ett besök på Living innan som hade halva priset på allt. Det var ganska utplockat men även där fann jag lite; två värmeljusstjärnor att hänga i fönstren i nya lägenheten lagom till december och en pilgrimring!

                      

Ringen fick jag ingen bra bild på = (


Så lite shopping blev det! Det behöver ju inte kosta skjortan = )


Ahhh måste på lönesamtal på fredag eftermiddag. Åh trodde jag skulle slippa eftersom man inte jobbat på nästan 1 1/2 år. Men icke, kommer inte undan. Men undrar vad de går efter då?? Knasigt... Vilken jäkla tur att man får löneförhöjning även när man går hemma o är mammaledig med 1 barn! Bara tacka och ta emot : P


Fasen man gör av med lite energi o kalorier när man springer runt i affärer he he, så nu trånar magen efter en liten mumsig kvällmacka! Sen är det slagga som gäller.

Gonattens på er!       



Borta bra men hemma bäst!

                             


Hemma igen = ) Hade det skitbra i Umeå. Bodde, åt o drack gott! Alldeles gratis! Tack Martin för allt!! Det var himla roligt att få hänga med o bara få slappna av. Nice nice...... Kul var det!! Men nog hade jag mina tankar på en speciell liten grabb här hemma emellanåt :D men det hade gått så bra så och Elliot hade varit nöjd och haft skoj hos fammo o faffa  : ) Lillskrotisen vår. Som jag längtade igår kväll när vi hämtade pojkarna våra! Pusskalas blev det!

I Ume strosade vi på stada men tyvärr eller som tur var kanske jag ska säga he he, shoppades det nästan inget. Så det vart en jäkligt billig resa hihihi. Vi tänkte ta en tur på krogen på kvällen men eftersom Maggi, som höll på att tappa rösten redan innan, blev hesare o hesare, i och för sig lät hon ju sjuhelsikes sexig ha ha ha ändrade vi oss o stannade på hotellets restaurang o snackade o drack gott kvällen lång.

Suck....det blir ingen spanskakurs i höst. Har helt enkelt inte råd just nu. Nåja kommer ju fler tillfällen. Men skulle ha kännts perfekt att gå den nu när man inte jobbar utan har tid till sånt.

Jobbade ju en dag förra veckan o tyckte nog det gick ganska bra = ) Ursöta ungar. Inga problem med att komma som ny fröken, man kastades in i leken på en gång, ha ha!! Vill jobba mer! Så spar man ju lite föräldradagar och får lite mer i pengaväg också =P   Men det slog mig hur INTENSIVT det är att ta hand om 14 små. Dagarna består av, förutom lek med o koll på barnen hela tiden då, av-och påklädning vid utelek o vila, blöjbyten, lyft, städning, dra alla vagnar från framsida till baksida o tvärtom. Inte konstigt att man ramlar ihop under helgerna med dunkande skalle när man väl slappnar av = ( Förr slog det aldrig fel, varje söndag låg jag när man var som mest avslappnad. Iiihhh gruvar mig nu när jag tänker på det.......
 
                               Nä nu har jag inge mer ointressant att berätta.
                                                                  Vink vink


                                     

                                                         My favourites!!!





Den som inga byxor har hon får gå med rumpan bar!

Mm det gäller mig just nu....Fasen!

Kom på att jag nästan inte har några par hemma, de är hos morsan. Min snälla bror ska sy upp dem så 3 par ligger där o skräpar tills han har tid. Alla byxor är ju så jäkla långa för mig, kortbent som man är =P
Aja får väl i värsta fall dra på mig nån tunika o strumpbyxa....men jag tycker det är så KALLT! Måste ju packa inför morgondagen då det ska beges till Umeå = ) Ska bli skönt att bo på hotell!


Jag ser det regnar jag ser det regnar.............

O regn o regn o regn o rusk o ännu mera regn. Ja det vill ju inte sluta. Å värst är det när det piskar i ansiktet på en o glasögonen immar igen o man snubblar för man inte ser nåt. Idag var jag ute o drog Ellioten i vagnen över stock o sten kunde man tro men det var en vanlig grusväg men råkade köra över varje stor sten som fanns i vägen. Fast det regnade inte så mycket men när man flåsar o har sig i uppförsbacke som jag gör så blir det imma : (  Stackarn låg där o guppade o undrade säkert vad morsan egentligen höll på med hahaha.

                             


Längtar till vi flyttar :-) Har sett ut så mycket fint att möblera med men ack vad det kommer kosta iså fall så det får nog väntas på. Vill ju ha ett större matbord, en till stor byrå, saker till Elliots rum, mysa till balkongen med lyktor o kanske lite kuddar. Men men en sak i taget, jag vet = )

Elliot kan stå längre stunder nu utan att hålla i sig, kul! Dock inga steg på egen hand än, men väntar med spänning. Just nu är det mest intressant att undersöka vad som finns i alla lådor och sitta o vifta med cdskivor så de flygs kors o tvärs : P  Man får passa sig!

Igår blev det en liten ensamstund som jag tillbringade i secondhandbutiker i stan. Älskar att gå o kika på vintagekläder o prylar. Senaste fyndet var en jättefin brun axelremsväska för 20 spänn på Röda korset. Å så kommer pengarna till en bra sak = ) Har länge sökt efter en ljus jeansjacka men inte hittat nån.



                   

En närbild på min lille tokfrans som jag ska vara ifrån i 2 dagar. Kommer sakna dig!



 
               







RSS 2.0