Ont, det gör ont......

............av att se sin lille älskling ha ont, ha svårt att andas, svårt att äta, svårt att sova. En liten kropp som sådan, kan ibland ha en innerlig styrka att klara av och stå emot mycket, ibland orkar den inget alls.


                

                          Lika fullt såhär glad har vår lillskrutt inte varit på ett tag nu.......

Längtar till när den vackraste pojken är tillbaka till sitt go`a busiga skrattande jag igen!

Har varit långa återhämtningsdagar från sjukdomar....hoppas att det kommer vara över nu för ett bra tag!
Nu har han en infektion i kroppen som ska läkas ut av sig själv. Dock får vi ge han bricanyl för andningsbesvären han har stackarn.


Veckan har varit kort men kropp o själ har sin tyngd ändå. Mycket som händer o som ska göras såhär på vårterminen. Man försöker hinna med men det slutar alltid i att något kommer i efterhand.
Vi var iaf på ett väldigt positivt föräldramöte på Elliots dagis nu i veckan, blev lite inspirerad faktiskt ; )

Memorerade ett citat därifrån; " Hemma är ni dem som öser över med kärlek till ert barn, som inte vi kan ge dem. På förskolan är vi pedagoger som skapar så många lärorika mötesplatser som möjligt för ditt barn."

Smakade på det där lite grann o tänkte att så är det ju. Jag är främst förälder till mitt barn! Hemma kan jag vara pedagogisk men jag behöver inte vara pedagog! Känns lite bra att kunna tänka så. Det är inte alltid man är så pigg när man kommer hem efter en heldag på jobbet med 14 barn som alla har olika viljor och trots och försöka vara proffsig. Viktigast är att jag visar min kärlek, o så fint!

Sitter här själv på Valborgsmässoafton. Sambon fick rycka in och jobba natt, hunden trycker under soffan (hör smällarna vina utanför) och sonen slumrar. Sånt är livet = ) Men imorgon ska vi umgås hela dagen som familj. Vårdona och göra go´middag. Marinerad fläskfilé i ugn med sås, potatisgratäng och fetaostsallad. Nä nu blev jag hungrig!

På lördag är det dags för månadens middag med the girls! Som jag längtat ; ] Blir nog en hutt eller fyra och massa pladder och stoj!! Som det ska va!


             

                      Att packa i allt som går är den ständiga utmaningen!

                      Elliot, min Elliot♥




UTFLYKT

Å så var det åter söndag! Sådär hux flux ; )

Finväder har det varit hela helgen o då vill jag UT!

Smörgåsar, kaffe, kaka, dryck & frukt åkte ner i "bagen", sen hämtade vi upp Björne och drog till Norra Berget! Mysigt däruppe! Ellioten somnade i bilen redan och sov vidare ett bra tag i vagnen så vi gick en promenad, sedan fann vi ett bra bord i solen där vi intog fikat. Härligt var det, man riktigt njöt av att bara sitta o surra o ta det lugnt. Ingen brådska till nånting!
Theo tyckte det var jätteroligt att få gå runt där o förhoppningsvis få hälsa på så många hundar som möjligt : ))
Han fick nosa på en tjej som inte riktigt ville lämna oss sen då hon insåg att vi skulle äta. Så där satt hon under bordet och vägrade gå tillbaka till sin matte! Haha dem små fyrbenta, de har sina viljor de med!

            
  
                       

Vår galne lille Theodor fick syn på en liten snöhög som var kvar. Den klev han upp på och fick ett fnatt! Drog sig som en tok i snön, stod på nosen och med rumpan i vädret!

                 
            
     
                                               


 I fikatagen!

  Bror & syster

 Paret Nordin- Bergström

 En Theo spanar in en vovve på håll

 "Bakom mina solglasögon"!

 Vem är det som lufsar därborta?

 B and T

 Jag o en tungNicke

 En nyvaken kille

 Elliot smaskar på ett rån

 Familjen

 Kaka OCH rån : D

Sen var det lekparken som gällde! Elliotbubben älskade att vara där.

                       
                  
   
                                 

Det var en toppendag!

När vi kom hem var det storstädning på schemat. Damma, dammsuga o svabba. O lite rensning o tvättning! Skönt, nu är bara det värsta kvar.......fönsterputsning!! Ahh, not like.

Igår var vi uppe med tuppen och packade även då ner fika för att vara i lekparken på fm. Vi hann inte vara där så länge förrän lillgubben föll framstupa i sanden när han åkte rutschkana och bet sig i läppen o börjar blöda. Gråten ville inte avta så då gick vi en långpromenad istället. Lika härligt var det! På em mötte vi upp mormor, morfar, Figge & N och fikade på Eclair. Skoj! På kvällen vart det månadens storhandling på Ica Maxi. Fasen vad stort det är!! Går ju vilse hela tiden trots skyltar. Å så har de ju massa annat förutom mat man kan kolla på. Så det tar sin lilla tid att strosa där. Men mat blev det i stora lass så nu behövs det inte handlas någe mer sådant.

Imorgon har Elliots dagis föräldramöte så jag ska gå, Nicke jobbar. B kommer och är barnvakt .
Ska bli skönt med kortvecka ; ] Lite mer tid för egna familjen!

Oj vad många bilder det blev! Aja, bilder säger ju mer en tusen ord ; )

Hasta pronto!

Som hittat!

Gjorde mig en visit på fyndis igår för att gå på möbeljakt! Kunde konstatera att man nog ska gå med jämna mellanrum o kika för att vara säker på att kunna få tag i det man skulle vilja ha. Fann en jättefin vit gammal hög byrå!........som var reserverad, alltså någon hade hunnit före : (( Men men så är det. Klart fina grejer går åt! Men kom ändå inte hem tomhänt. Hittade massa snygga prylar som passade på bänken i köket!

             

                                                 Ett kokbokställ i vitt!

               

                                                      Två små pepparkar!

               

                                                         Ett avlångt fruktfat!

               

                                                      En ståtlig kanna!


               

Vill bara visa dessa fina te, kak o chokladburkar som jag fann i en liten butik på Norra Berget. Charmiga!

Ska på Erikshjälpen en snabbis på lördag när de har öppet o kolla på möbler där. Skulle vara kul med nåt gammalt och fint. Sedan kommer mamma o pappa på besök, då tänkte vi ta en fika på Eclair o mysa till det! Hörde att det ska bli finväder, hoppas hoppas! Passa på att vara ute mycket i sola!

Idag hämtade jag lill E tidigt på dagis. Bubben hade varit ledsen o konstigt är ju inte det då det var första dagen på evigheter sen han var där!. Men kul hade han haft o varit ute hela dan. Vi fortsatte hålla oss utomhus, gick till en närliggande lekpark. O det var dökul! En lååång rutschkana fanns där o den älskade Ellioten. Han åkte om o om igen själv o skrattade så han kiknade : )) Sen grävde han lite så det yrde o rök sand omkring oss. Efteråt luktade man precis som barnen gör efter en stunds lek i sandlådan o sandkorn hade man fastetsad i ansiktet hahaha.

Imorgon långdag på jobbet men ska försöka hinna in till stan o hitta ett par vindbrallor till Ellioten att ha på dagis.

Ha nu en TREVLIG o LUGN HELG alla! Njut!







Vabbat igen.....

Begav mig med lille E till primärvården igen på söndagseftermiddagen då jag tyckte att den sablars febern inte ville ge med sig!! Natten till söndag, om jag minns rätt, var han stekhet halva natten stackarn : ( Alvedonen verkade långsamt, han drack o drack vatten o grät. Så jag gav inte upp utan kom tillbaka så de fick kolla han igen. Och då visade det sig att han hade öroninflammation på ena örat! Ge inte upp alltså!! Så nu är det pencillin som gäller och han verkar genast mycket piggare o fräschare ; ) Härligt att se!! Men igår fick han ändå vara ledig, med farmor o ett par vovvisar! Idag har jag varit hemma. En extra dag är inte fel för han. Hoppas nu bara att han slipper sjukdomar på ett tag! Här en piggelingrabb i bustagen!

                               
  

Skulle ju gå på klädparty på söndan men kunde som sagt inte gå då men kunde ändå göra en liten beställning via mobben! Kommer lägga ut bilder på vad det blev för nåt när paketet dyker upp. 

Idag kom brorsan B förbi o käkade med oss, trevligt!

               

Jag gjorde kryddad kyckling i lergryta med morötter o lök + en del vatten. En timme i ugn. Kokade sås på skyn som silades o sen med massa kryddor o matlagingsgrädde. Jasminris till det.

                


                 

Glömde dock den viktigaste kryddan, Curry. Hade gett perfekt smak!

Efteråt blev det såklart kaffe med tilltugg, idag blåbärsmuffins.

                 

                       Här skålas del grabbarna sinsemellan! *SKÅLLL!*

                 

Theo på väg ut med B men vägrar släppa sin älskade gris när Elliot fått tag i den!

                

Förmiddagen bestod av lek, ritning, tvtittande, ätning ( o kika på flugan i fönstret ), o lite gos såklart.

 
" Rita med kritor är ganska kul. Roligast var det när jag ritade på träleksaksbussen o golvet, då 
   hann mamma inte ta någe kort för då fick hon bråttom!"

 Imorse, nyvakna!


   

E packar för att gå till dagis. Vilken besvikelse det for över han, lillhjärtat mitt, när jag sa att vi inte skulle gå dit idag : ((

 

               

Såhär gör man när man är less på att höra morsans gnat o gnäll! He he he...........

Theo låg o slagga som vanligt när det inte händer nå större grejer. Han ville inte bli fotad först! Han blundar o hoppas att jag ska försvinna. Ser att jag är kvar, ger mig onda ögat o räcker ut tungan! Vilken spelevink!

     

    
Antog mig ett träningspass på friskis igår. Hurra! Ska försöka gå mer till o från jobbet, när det passar. O ta en o annan springrunda på bra väglag. Mm visioner kan man ju ha : D

Ha det så jättebra hörrni!

So long folks!





Hänt i veckan!

Hej på er!

Vår lille Ellioten har ju varit såå dålig men nu är det på bättringsvägen! Hela förra helgen och den här veckan har han haft feber till och från, tung andning o förskräcklig hosta, ja hostan har funnits där mer eller mindre sen han först blev sjuk på dagis. Fasen att det inte går över. Iaf så fick vi tid på primärjouren ( hm, undrar om det heter så? ) kvällstid i tisdags för att riktigt kolla upp. O typiskt så var han ju piggare än piggast precis då. Sprang runt där efter sköterskorna, skrattade o flamsade. Läkaren som tittade på han, E var väldigt duktig förresten, sa inte ett pip, tittade han i öronen, halsen, lyssnade på lungorna. Men allt såg bra ut, nåt virus med envis hosta som ska gå över av sig själv, fick inge medicin utskriven. Aja, hoppas på det då : )

Var hemma o vabbade idag iaf. Vi ville inte lämna han på dagis, fast han är rätt pigg, utan låta han få bli riktigt frisk annars är ju risken att det bara går runt. Haft tur då Nicke varit ledig ända till idag o varit hemma.

Känns när man är hemma o slappnar av ( man är ju van annars att springa efter 14 småttingar ). Huvet dunkar, ont i nacke o axlar, trött! Somnade ifrån en bautakopp kaffe jag hade gjort o längtat efter, när E vilade. Vaknade sen alldeles skakis o ännu tröttare, Theo låg på mig o stirrade ut mig, det var ju dags att gå ut för längesen = /

Senare på em åkte jag en sväng till mamma o gick långpromenad i orkanen! Jösses, märkte hur stark vindarna var när jag skulle plocka upp efter T o glömde låsa hjulen på vagnen o den börjar dra iväg! Ahh, då blev det många järn i elden.... Theo fick sig ett ryck i kopplet, jag försökte hålla i bajspåsen som ej var stängd samtidigt som jag ilade efter Ellioten som tyckte det var skitkul där han satt! Väl inomhus beställde vi pizza då ork till matlagning var bortom räckhåll = D Innan vi skulle hem igen passade jag på att åka in till stan fram o tillbaka o kolla efter panelgardiner till köket. Fann faktiskt ett par turkosa som jag ska prova, de kanske matchar taklampan!

Vi passade på att köpa en matta till vardagsrummet tidigare i veckan för påskpengar vi fick.
Vi blev väldigt nöjd! En svart luggmatta från Ikea, billig var den o jättefin! Theo smälter in fint som ni ser där han ligger o kikar på tv : )....och blänger mot kameran!

               

                

               

I morgon blir det en gofika på Barista med mina tjejer sen en lugn hemmakväll med boysen. På söndag till min arbetskollega på kädparty, kuuul! Kommer säkerligen hitta massa häftigt till Elliot.

               

                                                                     Bye bye!

Jag, gammal??

Höjden av glömskhet idag;

I morse när jag skulle scrubba ansiktet. Avlägsnade ej mina brillor utan de blev scrubbade på kuppen!!! Sjukt trött eller total glömsk? Det är frågan.........

Idag tog vi det lugnt på morgonkvisten, sen åkte vi iväg till vår goda vän Torsten alias Maggi ; ) med en liten vårblomma på eftermiddagen. Där bjöds det på kladdkaka o glass, mumsigt! Tack M! Elliot tyckte det var jätteroligt att hälsa på, dock väldigt blyg i början men det släppte rätt fort. Han såg sitt favoritinstrument där, ett piano! Gissa om det skulle klinkas! Här sitter han min stiliga pianist!

                    

                                            Kanske en blivande konsertman ; D


Elliot kiknade av skratt när han donkade med byggtornsleksakerna (ja kommer inte på vad de heter : P) mot varann. Medans Maggi klappade händerna!

                            

Härligt att se!!

Sen var det middag hos mormor & morfar. Morfar hade tillagat ädelostfyllda kycklingfileér med soltorkade tomater i sås, jasminris o sallad! Underbart gott, nästan svimma! Sen var det inte slut där. Björn hade gjort äppelpaj med marsansås och Fredrik o Natalia hade fixat rulltårta plus att mamma min hade massa annat gott. Hugaligen, nu har man ätit för en hel vecka känns det som. Fast maggen kommer nog eka tom ändå i morrn bitti som min brukar göra hihi. Lite bilder därifrån;

  Morbror Björn utger sig för att vara Elliot!

  Ellioten på balkongen på 7:e våningen!

  Grabbarna igen tillsammans!

Igår bjöd jag Björn , Figge o Nattis på lite påskmiddag. Vi fick ett jättefint påskägg!

                     

                                                                      Tackar så mycket!

Efter att de gått hem tog jag en powerwalk på nästan 2 timmar med E som sov gott i vagnen. Skönt var det!
 
Vi satte upp en ny lampa i Elliots rum idag, en enkel men söt rislampa. Hans rum är rätt klart , nåt mer på väggen kanske men annars så.

                            

Vårt sovrum är rätt stort och där skulle det kanske finnas någe mer, en vit byrå el dyl skulle bli fint efter den tomma väggen.

                             

Tänkte det skulle göras vårfint till veckan, byta gardiner och så.

                       

Likaså i köket men har ej funnit några passande gardiner, vill gärna ha panelgardiner där. Har även en lång vit tavellist som jag skulle vilja sätta upp på den tomma väggen rakt fram.

Några fler bilder från fredagen i härliga vårsolens glans! Lite gungning med farbror Jonas o faster Helenè. Å med farfar på skotern. Å lite vovvar! Hej o adjö!

                              
                       
                    

Ps: Elliot kan säga några ord nu. Skor, Theo, bil. Bye bye går han runt o säger hela tiden  = ) Mera! ropar han. Å han säger skor o går o hämtar dem. Mamma o pappa såklart å en dag sa han farfar också! Kul!!


Äntligen kom soooooolen!!!

Som man har VÄNTAT! Häärligt!!!

GLADER PÅSK på er alla! Hoppas ni frossar i massa karra......som jag så jag inte är ensam om det! Vill ju inte känna  mig som "sjukt" besatt av att hela tiden ha en näve i ägget  : - D  Fick ju ett påskägg av sambon min och han ett av mig med både karra och en minisopkorg att hänga i bilen. Lite fiffigt tyckte jag då annars skräp kan ligga här o var.

                   

Lilleman fick två påskägg, den ena med såpbubblor, vilket visade sig vara en hit! I den andra fanns en söt liten kissekatt som kan jama!

                        
   

Hmm en lite överexalterad mamma där..... Ellioten tyckte först att påskägget var mycket roligare ha ha. Vrida o vända, sätta ihop osv. Sen upptäckte han katten!

När allt var  packat o klart drog vi till farmor, farfar o lurvisarna som var i stugan.

Som sagt, HALLELUJA sola dök upp och stannade hos oss hela dagen!! Så skönt ända in i själen!

Först hälsade vi på en av Nickes kompisar o hans familj på vägen sen åkte vi raka vägen till stugan där vi gjorde snabblunch för att sen hinna vara ute så mycket som bara den. 

                   
   

På promenix;

                     
     
                                                       

                        

Svettigt värre var det för solen var stekhet o påbylsad var man men ack så skönt att se " ljuset"! Elliot är nyvaken på bilden där han ser arg o sur ut hihi.

Goo` mat, dryck o efterrätt fick vi idag så det stod härliga till!! Å ut genom öronen! Och Tack " påskhararna" (farmor o farfar  och J & H) för de fina påskpresenterna!! Slantar och gotta. Theo fick tuggpinnar och Elliot mera såpbubblor och en lastbil som det lastades snö o kottar i utomhus.

                                
       

Av oss fick de presentkort på bio o såklart lite godis.

Vi lekte även på gården och nere vid vattnet där min lille skrutt tyckte det var roligt att slänga kottar i sjön så att vovvarna skulle plumsa i och hämta dem! Och så få provsitta skotern med farfar!

                     


                               
   

               
                                                        
Brödrabus på bryggan!

En helt fantastisk dag!!! Kunde inte bli bättre. Såhär kan det väl få vara nu framöver, snälla! Värme & gassande sol! Nu har vintern varit överdrivet lång, suck.

Imorgon kommer Björn, Figge o N till oss på påskmiddag, kul! Söndag ska vi hinna med ett besök hos M innan middag hos mina föräldrar. Måndag blir i liggande ställning efter all, inte bara godis, utan också matfrosseri!! Men fy så härligt med långledighet!

Fortsatt Glad påsk och njut!

Ps Ska försöka göra om min blogg så den ser roligare ut, nu är den ganska trist : (

Fullt ös!


HALLOJ!

I fredags begav sig Nicke till stugan med Elliot, Theo var redan där! Så jag har varit solo hela helgen! Ovant men faktiskt härligt, bara rå om sig själv. Helgen har varit fullpackad.

I fredags hade jag stängning men drog ändå ut mot Birsta. Hade sett bord + stolar till balkongen som jag köpte. Vill ju börja kunna sitta ute o njuta av värmen o solen....när det behagar komma och stanna! Senare i vår skulle jag också vilja lägga trallgolv ute på balkongen, göra vårfint ; ) Hänga upp blommor mm.

Lördagsmorgon var jag uppe med tuppen och gal, hade bokat klipptid tidigt. Mycket hår hade jag, huga vad det låg i högar på golvet efteråt! Så nu är jag kortklippt, känns skönt men väldigt annorlunda. Har bara konstaterat att jag vill nog ha längre lugg kvar nästa gång. Det var mycket som blev kort. För kort.

Sen en träff med mamma o bror på stan, en fika/lunch. Kolla efter stövletter jag skulle vilja ha när man går ut men blev inget inköp av det. På kvällen var det Fredriks 30års fest som hägrade! Kuligt var det! Mycket god stark dricka! Och massa tilltugg! Surrades en massa och sedan blev det utgång på Oscar. Jag hade askul! Brukar alltid säga till mig själv att jag ska inte dansa något, ja nån dans då kanske. Vad fel jag ALLTID har. Gick o köpte en godrink först sen stod jag där på dansgolvet och svängde på mina lurviga hahahaha.........så svetten rann. Träffade på mitt tjejgäng, så då blev det ännu mera dans, hoppas ett eller två kilo rann av mig där : P

Var längesedan jag hade så jäkla roligt, är helt klart nöjd med kvällen!

Tyvärr å blev lille E sjuk med feber o hosta o snor så han blir hemma i morgon åtminstone om inte fler dagar. Återstår att se.
När vi hämtade han en dag här i veckan hade lillgubben blivit biten under ögat, uscha = ( Såg inte roligt ut men som tur var så försvann märket nästan helt nästa dag. Trodde han skulle bli blå men inte. Vet ju av erfarenhet att bitningar kan ju tyvärr hända och snabbt går det så man inte hinner se händelseförloppet, så i detta fall.

Busungen i stugan;

              

                                    

                   


Skickade iväg min andra datauppgift idag men jag satt o tråcklade innan, pust o stånk! Tur B hjälpte mig, thanx! Har inge tålamod vad gäller sånt där, blir bara irriterad när det inte går eller när jag inte förstår. Nåt fel blev det men det är ju bara att rätta till det sen......om jag fattar hur jag måste göra då dvs = /

Imorse klev jag upp, halvt bakis. Var ju år o dar sen man intog större mängd alkohol. Men började trots det storstäda, damma o dammsuga överallt. Svabbningen överlåter jag till Nicke så han har nåt att göra nu när han är ledig hela veckan! Sen har jag mest stått vid spisen, gjorde lax med stekt potatis till lunch, tacogratäng till middag, Björne kom o höll oss sällskap. Snodde ihop en äppelpaj till sist med vaniljsås. I matens tecken alltså : ) Gott!

Här får ni en bild på bubben som lånar pappas hörlurar. Då är han störtnöjd!

                

               

Och så en liten morbror i bakrunden såklart : D

Hörrni, ha det bra! ♥


RSS 2.0