Vilken hetta!

.....pust å flämt...... men visst kan man väl få klaga liiite över denna enorma värme  = /

Huvet har burit på nån tyngdlag åt olika håll hela helgen, man dras liksom neråt, huvet orkar inte vara upprätt. Man dricker o dricker massa vatten för man vet att man bör göra det men inte hjälper det.... Vill bara ligga i sängen med persiennerna neddragna. Men det går ju inte heller. Har ett barn att ta hand om o annat = ) !

I fredags var jag ute med mina arbetskamrater på Södra Berget och åt världens smarrigaste trerärätters! Hjälp vad gott det var! Svimmade nästan hehe.... Detta fick jag i mig,

* TAPAS- TALLRIK MED GAZPACIO, TIGERRÄKOR, UGNSGRILLAD PAPRIKA & FÄRSKOST + STOR STARK

* KRÄMIG PASTA MED BASILIKA, PARMESAN, PINJENÖTTER SAMT KRYDDIGA KYCKLINGFILEÉR

* VIT CHOKLADBAVAROISE MED FÄRSKA JORDGUBBAR + KAFFE KARLSSON

blev ni frestade nu?......hi hi

Rekommenderar verkligen att sitta äta god mat däruppe med utsikt o allt!

Sen blev det taxi ner mot staden. Slutade med en visit på Stadt. Mycket folk, dock mest 40 taggare så kände ingen!! Mina kollegor gjorde det så det var roligt för dem. Men mycket trevligt hade man ju iaf på Södra ; ))

Vid 24 fick vi nog och alla drog åt varsitt håll. Nattbussen blev det för mig. Och stupade i säng!

Igår gick jag o Ellioten en sväng på stan, kollade på drakar och fontäner, åt lunch, fikade hos Figge o Nattis. Elliot fick svalka av sig med vattenslangen och hade vattenlek i en liten balja. Störtroligt!
Nicke var o tävlade i Ockelbo i värmeslaget!! Huga huga, stackarn : ( Jag skulle däcka på stört. Tänk att stå och ta i med allt ens kropp behagar i gassande sol!! Han slutade som nr 9. Men glad var han ändå, han har ju 2 tävlingar till att se fram emot!

Idag åkte Nicke med Elliot till stugan över dagen. Theo var redan där. Jag passade på att....städa som vanligt när ingen är hemma! Tänk att man inte kan göra nåt annat! Slappa tex. Men det behövdes iaf. Sen for jag ut till Birsta o spanade. Inhandlade en enkel hylla på Boom att ha i köket, några långa toppar sköna att jobba i och ett par svarta tygskor. Till sist storhandling på Ica Maxi. Nu kan man bara slappna av till veckan, inga måsten! Ska jobba på en annan förskola eftersom vi har stängt och jag inte har semester än. Får se hur det blir....

 HEEEJ...........

 DÅÅÅÅ...........





Grillfest!

Tjolahej!

Soool ack denna sköna sol! Den går inte av för hackor! Nu längtar jag efter;

* SEMESTER! En arbetsvecka kvar.....
* BADA I HAVET! Plums.....
* JORDGUBBAR I ÖVERFLÖD! Kan aldrig bli för mycket.....
* RESA TILL HUVUDSTADEN! Skansen och shopping....
* STUGVISTELSE MED FAMILJ I AUGUSTI! Fiska, grilla o ljumma kvällar i solnedgång.....
* EN KALL LÄSKANDE DRINK!

Hemkommen från grillfest på Norra berget med Nickes jobb. Väldigt trevligt ; ) Å en jäkla tur med vädret, det hade vi förra året med! Innan vi mötte upp de andra fick Ellioten leka lite och kika på djuren runt om. Han hade sketakul, var hur nöjd som helst....ja tills man till slut måste avbryta det roliga för att gå hehehe....


 "Hallå kaninen var e du?"  "Där!"
 Gungtime
 "Vad finns här?"  En nöffe
 Åter gungtime = )  Galopp galopp galopp.....
 Favvisarna just nu, kratta o spade


            

                         Älskar den här bilden! Elliot fann sig en ny bästis!

E är döförtjust i djur, speciellt om han får klappa, han blir helt uppspelt. Tur Onyxa tog det coolt här.....

                  


Sen blev det spring i benen!

                                 

             

Grillad hamburgare satt fint efteråt! Strax efter detta kort togs föll han bakut stackarn! Sand fulla mun och näsa, måste ha gjort en tväromvändning lillgubben. Skrapade upp o blödde. Aja sånt som går fort o händer = / Ledset först men när blod o sand var borta här o där var det mat han ville ha igen! Inget stoppar haha....

En härlig dag ;))


Idag var Elliots sista dag på dagis, nu e det semester för hans del. Nicke ska vara hemma med han nästa vecka.
Imorgon ser jag fram emot en utsökt kväll med mina kolleger på Södra berget där vi ska inta en kvällsmiddag för att sen rulla vidare neröver stan ; ) En sån jäkla fin present alltså, vilka människor det finns! Uppskattat!

Ha en strålande helg gott folk!






Midsommar

Blev lite firande hemma hos oss! Figge & Nattis kom med sin granne. Vi grillade ute och avslutade med  bla jordgubbstårta a la Nicklas ; )) Lagomt mysigt och massa gott att äta! Hoppas ni hatf det bra alla!

              

              

            

               

               

                

                 

                

                

           

                

                                                

                                                              Nams!


Ny kärra!

Äntligen kom min fina cykel!

              

Är såå nöjd = ) Har inte hunnit använda den än, bara provkört lite, blivit bil till jobbet när Nicke jobbar och man ska hinna hämta barn på dagis och sedan hämta en Theo åt andra hållet hos morsan o farsan men snart så.......

Var en sväng till Birsta nu i em för att byta Elliots cykelhjälm som var en aning för stor men tyvärr så var minsta storleken alldeles för trång så blir till att leta nån annanstans. Men kul på Barnens Hus hade vi och sen en mysfika på Charm.

Elliot blir så glad när man hämtar han på dagis och protesterar (inte än) när man ska gå hem. Men väntar på att den dagen ska komma hihihi...... Han har som rutin att berätta vad kompisarna heter när vi kommer, han e så go. De säger att han är solstrålen på Tallbacken, som älskar att dansa o hoppa. Han verkar helnöjd! Jag o Nicke är också helnöjd med förskolan, mycket proffsig pesonal (fast visst är man yrkesskadad och har vissa ifrågasättningar). Ingen är ju dock perfekt. Men iaf så visade vi o de andra föräldrarna vår tacksamhet med söta miniroser i kruka till var o en!

                


Några midsommarplaner är ej fastspikade. Vädret ser ej lovande ut men kan ju få vara uppehåll åtminstone tycker jag. Grillning lutar det åt iaf hos Figge o Nattis på deras bakgård och lite annat smått o gott. Nicke jobbar dagen efter så blir lugnt.

Håller på att kolla upp hotell i storstaden men fan vad dyrt det är alltså. Men vi skulle vilja unna oss det. Hotellfrukosten hägrar!! Sen vill vi gå på Skansen så Elliot får se djuren in action ; ) En liten tripp kan göra oss gott!

Oops klockan tickar iväg, börjar osa läggdags! Natti natti på er! Om vi inte hörs innan, GLAD MIDSOMMAR!

              

                                                                   Zzzzzznark!




Lycka...

                     

Som solen går upp långt bort i öst
och gör så att livet lever
Är känslan som stannat kvar
I mitt bröst
jag har allting jag behöver

Med dig blev det här
en annan värld
och jag är så glad att du är här




Restaurangbesök!

Gjorde vi nu ett här på kvällskvisten, jag o Ellioten med mor & far och Björn för att fira att han tagit examen! GRATTIS bror! Mycket duktigt av dig att klara 4 hela år = D Mer än vad en annan skulle tåla, jag gick 3 och på slutet blev det inte så sketalätt för en som inte är ett ljushuvud precis ; (  Nåja, trevligt var det o god mat bestående av fläskfilémedaljonger med vitlökssmör, råstekt potatis och grönsaker, njöt i fulla drag! Ellioten fick en barnpizza som han förnöjtsam tröck i sig, ja nästan hela plus lite smakande från våra tallrikar.

Men någon lugn och stillasittande pojke hade vi då inte vid bordet... Elliot tyckte först mycket om att dricka med sugrör ur glaset, maten kom o han började äta. När han började avta med den blev han "Spralleper"! Uj uj svettig blev man. Kasta glas o mat, nappen for hitan o ditan. Gav han den när jag tyckte han skrek för högt  : / Han tog några gånger nämligen i från tårna och skreeek för kung o fosterland! Så hela Jops stannade av (kändes det som iaf när hälften av dem vred på huvudena med ett knyck) och jag såg nog ut som en värsta grinig morsa som inte har uppfostrat sin son till att bli en väl uppförande liten man ; ) Att inte lyssna på mamma är ju bara extra skoj. Aja, en erfarenhet rikare haha.

Brorsan fick en fin karaff i present som han tyckte om. Sen åkte vi hem på studs och Elliot studsade i säng. Han är så duktig för han vill oftast gå och lägga sig utan kruseduller. När han väl vaknar ropar han Pappa! Väldigt pappig av sig, själv får man nöja sig med en hederlig andra plats ; )) Många ord och namn börjar komma. Han säger "Bjö" till Björn och häromdagen pekade han på farbror Jonas på ett foto på väggen och sa "Jona". Skitkul!! Men favoritordet är "Bilar"! Det ropas ständigt. Hmmm undra var han fått det intresset ifrån???

Däckade innan nio igårkväll med världens migrän, ett tag sen jag hade det nu (peppar peppar). Illamående och ett ihållande tryck på ena sidan. Bara den inte är på väg tillbaka, den är INTE välkommen tack = ((

Tjoho min cykel har kommit in så ska hämta den på måndag. Längtar! Ska bli så jädra roligt. Nu väntar jag bara på den stora gula saken på himlen att dyka upp : ) En premiärtur i vackert väder skulle sitta fint : )

Imorgon blir det städdag, Theo kommer hem från stugbesök och lek ute o inne borta hos mor & far min.

Tog några bilder när vi var på en rolig skoutställning i stan. Barn på olika förskolor hade " omförvandlat"  skor, ja utställningen hette säkert nåt men det har jag glömt. Elliots dagis var med så då var vi o kolla. Fantasifulla dojor!

                    


                                                           Godnatt!

                                                

                                             Mamma & mammas hjärta ♥

Vart tog sommaren vägen?

.......kan man ju undra! Hua, vilken kyla brrr.....

Söndagkväll och man förbereder sig lite i huvudet att återgå till jobb imorgon......varför kan inte helgen bestå av 3 dagar??

Igår var det tjejmiddag hos gode vän M i sitt nya fina hus! Som var mästerkock och stod vid grillen : )

               

                                          Grillad kyckling stod på menyn!

Tillsammans med en supergod potatisgratäng och stor sallad satt det som smäck i magsäcken!

             

        Stor i mun var jag, 3 portioner fick jag ner! (Usch fy man kan se mitt lagade hål där)

Så jäkla roligt var det, skratten flödade = )) Tack M för ALLT! O tack bror F och N för barnvakt!

Theoponken ville bli "lånad" av farmor & farfar så han har varit i Nordanede o sprungit kapp med brorsan sin, härligt härligt. Det är nog de bästa de vet. Så idag for Nicke, jag & Ellioten på liten loppisrunda i Svartvik. Mycken folk var det, poppis både att sälja gammalt och att köpa. Två fynd blev det, jag fann en glasurna (med andra ord "skräp" enligt Nicke, hmm *fnys*) o Nicke en tröja till Elliot.

                            

Annars är allt som vanligt;

* träning, öh vad är det?
* nedräkning, 28 dagar närmare till semestern!
* blommorna på balkongen snart döda, precis som jag befarade, suck. Vette tusan hur man gör alltså....för att få dem att överleva. Vet hur man tar kål på dom iaf = (
* ännu en helg med massa gotta, ingen karaktär här inte! Fast vad är en helg utan sliskigheter?

Slutligen en bild på min älskade sötnos!

                    

Ha det så bra till veckan hörrni!










RSS 2.0