Cirkus!

I helgen var vi på Brazil Jack! Elliots första gång på cirkus. I början var det intressant! Efter lite mer än halva föreställningen började det ploppa upp massa myror i brallan, så då gav vi upp. Men det var kul så länge det varade! 
   

                                      I väntan på att det ska börja, laddar med popcorn!


                           


                                                   Sedan var det dags....spännande!

                          


                                                    
                                                  


Jag hann även med en tjejmiddag på kvällen, väldans roligt & gott var det! Uppskattat med tokigheter i goda vänners lag!



                                            Grattis på Morsdag önskar jag alla mammor :-)


Min egen lilla husdoktor = )

                


                          

Imorse fick jag några stickor i bakfoten när jag fastnade i en tröskel. Ellioten kom snabbt till undsättning, med en glasskopa i handen! Operationdags! Hjärtat ville hjälpa att ta bort dem : )

- "Här mamma, stanna...... sååå!" Sedan sprang han och hämtade sin bästa kompis elefanten till mig som tröst!

                                            Min alldeles egen lilla husdoktor♥♥

Ont i hjärtat!

Det är varje förälders mardröm att se sitt barn lida på något sätt. Elliot har ju som många vet alltid haft problem med magen och bajsningen ända sedan jag slutade amma han.  Vid ca 5 månaders ålder fick jag börja ge han annat då jag inte hade tillräckligt med mat vilket jag inte var beredd på! Tänkte ju att jag skulle amma han flera månader till. Bra & nyttig som mjölken är och smidigt då den alltid finns till hands : )

Men som sagt så blev fallet så och från dess har han alltid haft det jobbigt när han ska bajsa. I början var han väldigt hård i magen, hade ont, blev ledsen när han fick anstränga sig till max. Man fick massera han till och från, vi gav han allt som vi fick råd om, forskade själv på området, aktiverade han mm. Han dricker mycket vatten vilket han gjort sen tidigt och det är ju bra. Han har ätit sådant som får fart på magen, päron, kiwi, plommon, fibrer i rimlig mängd. Laktulos i välling etc. Detta har inte gett någon större effekt, enstaka gånger har det hänt att det blivit bättre resultat, kan dock räkna dem på händerna.

Detta är ett stort problem fortfarande som vi försöker handskas med. Han har undersökts och tagits prover på. Vi har ju haft misstankar på glutenallergi men det var det inte. Däremot den senaste provturen kunde de se att han har "risk" att utveckla laktosintolerans i vuxen ålder! Så vi har kört med laktosfria produkter till han ett tag nu och fortsätter med det, om det nu kan göra något för framtiden?? Elliot kan bajsa flera gånger per dag, i knappa mängder, både han och vi blir helt slut ibland efter en heldags byten, i värsta fall upp mot 15 ggr på en dag!!Främst då Ellioten som får pressa fram och tycker det är obehagligt efter varje gång. Ja, man vill ju inte att han går runt med avföring i blöjan så man byter ju och strax därefter så sätter han igång igen. Kan tänka mig att han känner att det är mer att få ur sig när han inte får ur sig någon större mängd. Att säga att blöjåtgången är ganska stor i vår familj är kanske en underdrift! : (

Nu har jag kontaktat bvc ännu en gång, jag tycker att detta är INTE normalt!! Förr viftade de alltid bort när vi frågade och man fick alltid till svar att det ÄR normalt, det går över. Men i det här fallet tycker vi att det INTE finns några tecken på detta!! När ska det vända?? Stötte på en mormor för ett tag sedan som berättade om sitt barnbarn som hade liknande problem och det barnet undersökte de och fann att han har problem med tarmarna. Är det så mycket begärt att få till en grundligare undersökning??

Det har varit svårt att potträna Elliot, han vill ju helst bajsa i blöjan. Vart vi än är, spelar ingen roll om det är hos släktingar eller vänner, så vill han så fort han ätit något, sätta igång och trycka. Och att han får så ont gör ont att se!
Vi hoppas att någon läkare hör av sig som jag blev lovad sist jag ringde, för typ 1 månad sen! Tålamodet börjar att tryta, har hållt ut alldeles för länge känns det som! Optimist som jag är tror jag gott om alla! Hmm...vi får se vad som händer..... Vill att Elliot blir fri allt detta så han slipper lida!

Hur som helst så har veckan varit fylld med roliga saker! Vi var bjudna på kalas hos Lukas som fyllde 3 år! Ett nybyggt jättefint hus hade de! Lek, fika & fiskedamm, det var grejer det :-)


                                      
                                 


                                                 Lek på Norra berget!

                                 
                                                           
                                      
                                                                                                 

                         

                        


                             Vår favviskille tycker om att gå runt i mamsens skocker!!

Var på en liten shoppingtur i helgen och fann bla denna fina ampel som fick bli mysfaktor på balkongen!

                          



Ny vecka med nya utmaningar är på intåg! Ha en bra sådan!




PÅ SPRÅNG!

Fyra välbehövliga lediga dagar har kommit till sitt slut! Veckan har varit hektisk med arbete på kvällstid 2 dagar och LLU-utbildning (läser till handledare så jag har behörighet att ta emot studenter på arbetsplatsen). En mycket intressant men dock lite svår utbildning. Mycket professionalitet och kunskap ska till. Samtidigt som man kommer lära sig nya saker av studenterna. Bli uppdaterad!

Vad mycket man hinner göra när man är långledig, städat hemmet från golv till tak, inhandlat presenter och firat Janne (en av Nickes närmsta vänner) som fyllt 30, svärfar som fyller 63 idag och Nickes kusse Markus som även han fyller år idag. Så mycket hemmavid har man inte varit men det har varit roligt!

Vi var även med på sista familjejympan för terminen i lördags. Så nu får vi vänta till hösten innan den drar igång igen.

Några bilder från den gångna helgen!

En fantastisk lördag med härligt sommarväder och 30års kalas med god mat & tårta i en stuga vid vattnet! Kunde inte bli bättre ; )



Elliot ville ta en närmare titt på båten, i famn på Jannes mormor : )



Ellioten hittade massa roliga leksaker







Nicke minglade runt med kameran






Studsmattan blev en favorit!



Solen fortsatte lysa med sin närvaro på hemvägen! Den har varit mycket uppskattad!

Till veckan väntar ännu ett kalas, Lukas fyller 3 år! Grillfest på Elliots förskola, och måste även försöka pressa in en hundtrimmning däremellan.


Lev väl!



FUNDERINGAR......

a` la boendet........

Tankar kring hur vi bor och trivs kommer alltmer närmare inpå oss. Vi trivs ganska bra förutom snokande grannar och en sjuhelsikes lyhördhet som vi inte orkar med ibland! Och då kan jag tänka mig vad grannarna står ut med från vår sida. En Elliot som springer, tappar leksaker i golvet, hoppar, gråter, en trött förälder som höjer rösten, en skällande Theo.

Man liksom tassar på tårna allt oftare då man inte vill göra väsen ifrån sig och få onda blickar i trappen när man möter någon/några. Hade vi vetat att det var såhär lyhört hade vi kanske inte flyttat hit : ( Ända sen vi iaf kom hit har Theo varit på spänn och lyssnat till allt; folk som rör sig i trappuppgången, som pratar högt i lägenheten bredvid, skällande hundar vid Ica alldeles utanför. Känns som att det har varit jobbigt för han att ha bytt hem, han kanske är otrygg och osäker. Grannarna här har iaf klagat, de nämner det lite titt som tätt.....och startar rykten som ingen vågar stå för, FEGT!! Fjantigt enligt min mening!! Tell it to my face istället!! Jag kan ta sånt!

Vi försöker inte lämna han så mycket ensam men ibland är det oundvikligt som t ex när Nicke jobbar och kliver av på morgonen och jag ska tidigt på jobbet. Då får Theo vara själv några timmar och det är då jag kan tänka mig han skäller mycket. Sen finns det ju andra gånger också när man ska iväg på något.

Vi håller just nu att testa med antiskallhalsband som sprutar ut en doft av citron var gång han skäller, och det går sådär. Är han själv skäller han knappt men när vi testar när vi är hemmavid kan han gå runt och skälla fastän han har den på sig, samtidigt som han får den här doften i ansiktet. Han bryr sig inte riktigt, vill beskydda oss tror jag. Vi säger till han också och markerar i samma veva han gör det.

Ja, skulle inte det funka så får man prova något annat. Svårt att gå nån kurs också, vet inte om det finns nån som "passar", för det här problemet hade vi inte direkt förut. Han sov mest när han blev själv. Reagerade inte. Nu är han "hispig" när vi är ute och går. Blir rädd för folk som dyker upp tvärt, mörkrädd mm.

Vi har inte tänkt att bo här för evigt, även om det är en jättefin lägenhet med nära till mycket. Man ska ju trivas också!! Nicke önskar att kunna flytta till ett boklokhus. De ska bygga nya i Sidsjöområdet och de ser ju mysiga ut, dock en aning små men de verkar vara praktiskt utformade med bra ytor och planlösning! Jag kan tänka mig rad/parhus.

Vi får se vad tiden utvisar och vad vi gör. Mycket som tåls att tänka på!

Ser iaf fram emot helg & lediget!!! En fet karrapåse blir det nog imorgon hehe....

Idag fyndade jag skor till lillkillen vår på Vincent`s i stan som hade utförsäljning. Fina sandaler till sommaren som Ellioten vägrade ta av sig :-) Och ett par rödvita coolingar till nästa år!

                     

Ooops klockan tickar iväg som attans, dax för bädden!

Vi ses & hörs förr eller senare = )

Godnatt o Kram på Er!

RSS 2.0